kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Sonbahar farklı gelecek

Sıcak yaz günlerinin tadını çıkartır, yazlık mekanlar arası gidip gelirken, kışlık kıyafetleri düşünmek pek çoğumuzun aklına gelmez. Ama birçok marka, sonbahar kreasyonlarını mağazalarında sunmaya başladı bile. İyi bir moda takipçisiyseniz; yeni sezonda hem yenilenmek, hem de doğru alışverişler yapmak için önceden bilgilenmenizde, ölçüp tartmanızda, gardırobunuzu şöyle bir gözden geçirmenizde fayda var.

FORMLAR DEĞİŞİYOR
Çok güzel ve değişik formların, renklerin hakim olduğu bir sezon bizi bekliyor. Yeni sezonda; klasik siyah, füme, kahve tonları dışında volkanik kırmızı, kiremit, oranj, mor gibi sıcak ve canlı renkler de var. O gri, soğuk kış aylarını biraz olsun ısıtmak, canlandırmak için farklı ve zıt giyinmek şart. Bunun için morların, yeşillerin, kırmızıların ve oranjların kış tonlarını tercih edebileceğinizi düşünüyorum. Desenler arasında en çok ekose öne çıkıyor. Son birkaç sezondur ufak ufak kendini gösteren ekose bu sezon elbiselerden mantolara, ceketlere kadar her yerde karşımızda olacak. Bu kış; alışık olduğumuz formlardan biraz uzaklaştığımızı; karpuz kol ve büzgüler, penslerle hacimlenmiş kolların ön planda olacağını söyleyebilirim. Aynı hacim, eteklerde de var. Yüksek belli, şişkin etekler veya dizaltı çan etekler, kadınların, daha dolgun gösterir endişesiyle uzak durdukları formlardır ama bu senenin en belirgin akımlarından olacak. Her şeye rağmen bu formlardan uzak kalmayı tercih edecekler için daracık yüksek belli vazo etekler veya bele oturup, aşağılara doğru hareketlenen godeli etekler de var.

UZUN-DÜZ ETEK DEVRİ
Kadınların, özellikle günlük giyimde pek de favorileri arasında olmayan bir başka form ise uzun, düz etekler ve elbiselerdir. Ama bu modeller bu yıl trikodan dantele, şifona, yünlü kumaşlara kadar birçok versiyonuyla geliyor. Uzun boylu, ince yapılı kadınlara öneririm. Özellikle triko veya kışlık kumaştan bol paça tulumlar da çok pratik ve şık olabilir. Aslına bakılırsa; formlar açısından epey yeni, farklı bir sezon geliyor. Belki de eski kalıplaşmış düşüncelerimizden, alışkanlıklarımızdan biraz sıyrılıp yeni formlar, kombinler, renkler denemek, hissetmek güzel olabilir diye düşünüyorum.