kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Gündoğdu çorbası

Tencereye et suyunu koyun. İçine baklaları ilave edip, kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta yumurta, un ve limon suyunu çırpıp yavaş yavaş ilave edip, 5 dakika daha pişirin. 2 kaşık tereyağını tavada haşlayıp, üzerine gezdirin. Sonra tuz, nane, dereotu ve maydanoz ilave edip; servis yapın. Bu arada; yoğurtlu çorbalarda çorbaya pişerken tuz konulduğunda, yoğurdun kesildiğini ve çorbanın tadının bozulduğunu unutmayın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 1 komposto kasesi iç bakla

* 1 adet yumurta

* 2 çorba kaşığı yoğurt

* 2 çorba kaşığı un

* 4 su bardağı et suyu

* 1 adet limonun suyu

* Tuz

* 2 çorba kaşığı tereyağı

* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

* 2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

* 2 çorba kaşığı taze nane