kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Komşulardan 5 albüm!..

Can Sayın/ Müzik.
HINCAL Ağabey beş albüm havale etti, bana..
Birincisi Yunanistan'ın divalarından Glykeria'dan "Best of Glykeria''. 19 şarkıdan dördü zaten bizim ülkeden..
Şaşkın, Leylim Ley, Şinanay ve Karabiberim. Benim favori şarkım bir klasik, 'Sagopo giati ise orea.' Tenor Yevyeni Shapovalov ile düet, süper.
İkinci favorim "Synefiasmeni kyriaki". Albümün diğer dikkat çeken şarkıları "Ola", "Na eiha to kouragio" ve "Nihta gemati alcohol".
Glykeria'nın bu Best of albümü sadece Yunan müziği sevenlerin değil herkesin arşivinde olmalı.
İkinci albüm 'Bahar,' Makis Ablianitis'ten. Makis, Yunanistan'ın en iyi besteci ve gitaristlerinden. Hem etnik, hem de caz motifleri taşıyan albümdeki 14 şarkının tümünün beste ve düzenlemeleri ona ait. Ünlü Hintli flütcü Harisprasad Chaurasin, Üsküplü ünlü kaval ve gayda sanatçısı Dragan Daurovski de katkıda bulunmuşlar. Yunanistan'ın önde gelen seslerinden Manolis Lidakis iki şarkıyı harika yorumluyor. 'Astro krifo' (Gizli yıldız) çok güzel ve çok özel bir aşk şarkısı. Bir adamın âşık olduğu hayal ürünü bir kadını, zaman sınırlarının ötesinde yaşayan bir gizli yıldızı anlatıyor. 'Mi mou arnithis' (İnkâr etme) de bir aşk şarkısı ve damardan.. Bence en müthiş şarkı 'Love secret.' Sadece bu şarkı için bile bu CD alınır. Öteki şarkılar üstüne ballı kaymak misali. Çok keyifli bir albüm. Son derece tavsiye ediyorum!
Üçüncü albümümüz yine Yunanistan'dan Nicos'tan 'Archipelago.' Nicos Hatzopoulos dünyaca ünlü bir kemancı.
İlk albümü 1977'de cıkan 'Cosmos.' Daha sonra 1999'da Mikis Theodorakis'in bestelerini çaldığı 'Zephyros' ve 2001'de 'Mediterraneo.'
Buddha bar serisinde ünlü 'Secret love' şarkısı yayınlandı. Elimizdeki 2008 yapımı son albüm olan 'Archipelago' Zülfü Livaneli'nin 'Belalım'ıyla başlıyor. Nicos'tan Belalım'ı mutlaka dinleyin, harika. Diğer dikkat çeken şarkılar 'Cry of the angels', 'Calmness', 'Indigo'. Keyifle dinlenecek bir albüm.
Son iki albümden biri dünyaca ünlü düdük sanatçısı Civan Gasparyan'dan.. 'Nazeli' ve diğeri süper ses Maria Faranduri'den 'Mosaic.'
Mosaic'te Türkçe sözlü şarkılarda sanatçıya Fuat Saka eşlik ediyor.
Bu iki albümü de Gasparyan ve Faranduri sevenler kaçırmamalı. cansayintr@yahoo.com