kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Enkaz altında 5-6 öğrenci var

Yeni Haber
Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde çöken kız yurdu enkazında incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, göçükte 17 kişinin öldüğünü, hastanelerde 27 yaralı, enkaz altında da 5-6 kişinin bulunduğunu söyledi.

Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, enkaz altından, irtibat kurdukları 1 öğrenciyi sağ olarak çıkardıklarını, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Küçükkendirci, yurt binasında meydana gelen göçükte arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.Kurtarma ekiplerinin enkaz altında 3 öğrenci ile konuşarak irtibat kurduğunu, bu öğrencilerin kurtarılması için enkazda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Küçükkendirci, ''Enkaz altından, irtibat kurduğumuz 1 öğrenciyi sağ olarak çıkardık. Durumu gayet iyi. Elleriyle yüzünü kapatıyordu. Bilinci yerinde ve sağlıklı'' dedi.

Olayla ilgili Konya'daki tüm sivil ve askeri kurumlardan destek aldıklarını dile getiren Küçükkendirci, enkaz altından çıkarılan bazı yaralıların helikopterlerle Konya'daki hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

Şu anda 8 yaralının Hadim Devlet Hastanesi'nde, kalan 18'inin ise Konya Numune Hastanesi başta olmak üzere, Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edildiğini ifade etti.

Öte yandan, Ankara'dan 3 askeri helikopterle 30 kişilik arama kurtarma ekibi bölgeye geldi.

Enkaz alanına ulaşan ekipler, beraberindeki arama kurtarma köpeğiyle birlikte arama kurtarma çalışmalarına başladı.