kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mimiklerden anlam çıkarma çabası

* Anayasa Mahkemesi'nde kararın çıkacağı önceki belli olmuştu. Bu nedenle basın mensuplarının dünkü bekleyişi daha heyecanlıydı. Hatta bir ara bir görevlinin, alt kattaki kapıyı açması bazı televizyonların "karar açıklanıyor" haberi geçmelerine neden oldu. nKarar, Yüce Divan salonunda, Başkan Haşim Kılıç tarafından açıklandı. Basın mensupları saat 16.20'de bu salona alındı ve giriş çıkışları engellendi. Karar 18.05'te açıklandı.

* Bu sırada cep telefonlarının sinyalleri büyük oranda engellendi.

* Salondaki bekleyiş sırasında önce 8'e 3 kapatılsın kararı çıktığı söylentisi yayıldı. Ardından 6'ya 5 ret kararı verildiği havası hakim oldu.

* Başkanvekili Osman Paksüt'ü gören basın mensupları Paksüt'ün yüzünün gülüyor olması ve Başkan Haşim Kılıç'ın gergin görünmesini "kapatma kararı çıktı" şeklinde yorumladı.

* Açıklamayı yapan Kılıç'ın sesinin titremesi ve kullandığı ifadeler kapatma kararı çıktığı yorumlarına neden oldu. Kılıç'ın bu sırada dili de sürçtü. İddianamedeki siyasi yasak istenilen kişi sayısını 71 yerine 61 olarak telaffuz etti. Kılıç daha sonra fotoğraf makinelerinin flaşlarından rahatsız olduğunu söylemek zorunda kaldı.