kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül ve eşi Güngören'de

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile terör saldırısının yaşandığı Güngören'de incelemelerde bulundu, başsağlığı diledi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi ile dün saat 10.55'de "ATA'' adlı özel uçakla İstanbul'a geldi. Gül çifti, daha sonra 17 kişinin hayatını kaybettiği, 154 kişinin yaralandığı Güngören Menderes Caddesi'ne geçti. Buraya gelişinde vatandaşlar tarafından alkışlarla ve "Hoş geldiniz Cumhurbaşkanım'' sloganlarıyla karşılanan Gül ve eşi, incelemelerde bulunarak, vatandaşlara taziyelerini bildirdi. Esnafı da tek tek ziyaret eden Gül, en kısa zamanda vatandaşların zararlarının karşılanacağını, yaralarının sarılacağını söyledi. Gül, saldırıyı lanetleyerek, "Burayı gezen ve gören herkes, bu terör olayını yapanların, bunun arkasında olanların, bunları planlayanların, bunlara cesaret verenlerin ne kadar insanlık dışı bir işle meşgul olduklarını görmektedir'' dedi. Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi: "O kadar insanlık dışı bir iştir ki, masum insanlar, sivil insanlar, hatta bunların içerisinde çoğu çocuk, kadın bunlar bilinerek hedef alınmıştır. Bundan dolayı da hayatını kaybeden çocukların resimleri gazetelerde basıldığında utançlarından sahiplenememektedirler bile.''

ALNINDAN ÖPTÜ
Gül çifti daha sonra yürüyerek patlamada hayatlarını kaybeden Abdullah Güler, Sebahat Kuş ve Mehmet Fikri Kuş'un evlerine taziye ziyaretinde bulundu. İşçi emeklisi olan ve bir çay ocağında çalışan Abdullah Güler'in Güven Mahallesi Tevfik Fikret Sokak'taki evine gelen Gül ve eşi, Şadiye Güler ve oğlu Ferdi Güler'e başsağlığı dileğini iletti. Gül ve beraberindekiler Sebahat Kuş ve Mehmet Fikri Kuş çiftinin evine de giderek, yakınlarına taziyelerini sundu. Gül çifti, daha sonra ise patlamanın olduğu yerde ölenler arasında bulunan Beden Eğitimi Öğretmeni Halit Öge'nin kızı Helin ile karşılaştı. Gül, gözyaşları içindeki genç kızı alnından öperek, başsağlığı dileğinde bulundu. Gül, taziye ziyareti sırasında Emre Belözoğlu'nun hocası Hayrettin Güler'in evininin önünde durarak, balkondaki ailesiyle görüştü. Gül, acılı aileye başsağlığı dileyerek "Çok hizmetleri olmuş biriydi" dedi. Gül, daha sonra beraberindekilerle birlikte Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Burada tedavi gören 5 yaralıyı ziyaret eden Gül, ATA uçağıyla Ankara'ya döndü. Hayrünnisa Gül ise İstanbul'da kaldı.

Recai KÖMÜR - Çağdaş ÇETİNDEMİR - Müslim SARIYAR
Haberin fotoğrafları