kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AK Parti'nin kapatılmaması kararı parti merkezi önüne gelen vatandaşlarca coşkuyla kutlandı. KOMŞULARI: YÜZDE 61 OY ALACAĞIZ Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde mahallesinin girişinde komşuları tarafından tebrik edildi. Erdoğan, aracından inip vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar "Adalet yerini buldu, bir dahaki seçimde yüzde 61 oy alacağız" dedi. Erdoğan, "Söz mü?" diyerek vatandaşlardan söz aldı.

Toplumsal barış mesajı

Başbakan Erdoğan, "Sadece AK Parti değil, Türkiye büyük bir haksızlıktan kurtulmuştur. Demokrasimiz bir ayıpla yaşamak zorunda bırakılmamıştır Erdoğan'ın ilk mesajı: "Tercihi bizden yana olsun olmasın herkesi kucaklamaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın..
Başbakan Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi kararını değerlendirirken, toplumsal barışmesajları verdi ve "Herkesi kucaklayacağız" dedi. Başbakan Erdoğan Başbakanlık Resmi Konutu'ndan AK Parti Genel Merkezi'ne geldi ve genişletilmiş MYK toplantısına katıldı. Toplantıda bazı bakanlar da bulundu. Bu ara kararı değerlendiren Erdoğan, "Türkiye için hayırlı olsun. Artık hiç durmak yok. Daha çok çalışacağız. Ancak odak olmayı kabul edemeyiz" dedi. Toplantıda, demokratikleşme çalışmalarına ve AB reformlarına ağırlık verilmesi, TBMM'nin de bugün tatile sokulması benimsendi. Erdoğan daha sonra düzenlediği basın toplantısında şu mesajları verdi:

HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR: Türkiye'nin bir daha böyle bir ortaya sürüklenmemesi için siyasiler başta olmak üzere herkese, her kesime sorumluluk düşmektedir. Biz bu sorumlulukla hareket etmeye devam edeceğiz. Bu kararla sadece AK Parti değil, Türkiye büyük bir haksızlıktan kurtulmuştur. Demokrasimiz büyük bir ayıpla yaşamak zorunda bırakılmamıştır. Millet idaresi yargı kurumlarıyla karşı karşıya getirilmemiştir.

DEMOKRASİMİZİN İTİBARI: Ülkemizin dış görünümü, demokrasimizin itibarı, güven ve istikrarımız bu kararla ciddi badireyi geride bırakmıştır. Şimdi bize düşen geçmişe takılıp kalmadan geleceğimize odaklanmak, milletimizin kayıplarını hep birlikte telafi etmektir.

YOLA DEVAM: Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimiz için durmak yok yola devam diyoruz. Bu yol Atatürk'ün işaret ettiği çağdaşlaşma yoludur. Bu yol Türkiye için Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedeflerini temsil eden Avrupa Birliğine tam üyelik yoludur: Bu yoldan dönüş yoktur.

BELİRSİZLİK KALKTI: Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu bu kararla Türkiye'nin önünü kapatan belirsizlik ortamı kalkmıştır. Kapatma davası açıldığı ilk günden itibaren yetkili kurullarımızla, ortaya çıkan ortak akıl çerçevesinde milletimize bedel ödetmeyecek şekilde süreci yönettik. Davanın kamuoyumuzda yol açtığı gelecek kaygısı ve belirsizliklerin, siyasi, sosyal ve ekonomik sonuçları en iyi şekilde idare ettik.

SİYASET KURUMUNUN GÖREVİ: Elbette Mahkeme süreci kendi mecrasında yürüyecekti. Ancak bu sürecin siyasi, sosyal ve ekonomik sonuçlarını şimdiden öngörerek, milletimizin ortak menfaatlerini, ülkemizin istikrar ve huzurunu birlik ve bütünlüğünü koruyacak tedbirleri almak da siyaset kurumunun görevidir. Milletimiz doğrudan etkilerine maruz kalacağı bu sonuçların yönetilmesini haklı olarak siyaset kurumundan beklemekteydi.

CUMHURİYETİN TEMEL NİTELİKLERİ: Hiçbir zaman laikliğe karşı eylemlerin odağı olmayan AK Parti, bundan sonra da Cumhuriyetimizin temel niteliklerine sahip çıkmaya devam edecektir. Siyaset kurumu demokratik siyasetin sorun çözme kapasitesini mutlaka korumalıdır. Milletimizin Yüksek iradesi talep ve beklentileri doğrultusunda demokratik siyasetin temsil ve uzlaşı kabiliyeti daha fazla geliştirilmelidir. Ancak bu takdirde kazanan hukuk sistemimiz olacaktır, kazanan demokrasimiz olacaktır, kazanan siyasi ve ekonomik istikrarımız olacaktır, kazanan milletimiz ve memleketimiz olacaktır.

KUCAKLAYACAĞIZ: Durmak yok, yola devam. Yolumuz çağdaşlaşma, millete hizmet, müreffeh yarınlara giden, cumhuriyetin çağdaşlaşma hedeflerini temsil eden AB'ye tam üyelik yoludur. Bu yoldan dönüş yoktur, olmayacaktır. Gerekçeli kararı en iyi şekilde değerlendirecek, gerekeni yapacağız. Milletimizin siyasi tercihi bizden yana olsun, olmasın herkesi bir ve beraber olarak kucaklamaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Karar hayırlı olsun, diyoruz. Yolumuz, bahtımız açık olsun. Her şey Türkiye için.

Zübeyde YALÇIN - Ergun AKSOY - Uğur BECERİKLİ - Osman AYDOĞAN - Hazal ATEŞ - Bülent AYDEMİR - Nergis DEMİRKAYA - Duygu GÜVENÇ - FOTOĞRAFLAR: Ali EKEYILMAZ - Mehmet ACAR - Ahmet KÖPRÜLÜ