kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Hürriyet ve Taraf

HÜRRİYET'İN Taraf gazetesinin kullandığı üç kuruşluk krediye kafasını takmasının bir başka sebebi olması gerekir. Herhalde "temiz toplum" adına bu yayınları yapmıyor. Ahmet Altan, Taraf değil ama, Taraf'ı çıkartan Alkım Yayınevi'nin kamu bankasından toplam 300 bin YTL kredi kullandığını açıkladı.
"Devletin gazetesi denilen Hürriyet, acaba, Taraf'ı yıpratmakla görevlendirildi?" diye düşünmeden edemiyorum. Baksanıza, darbe günlüklerinde hedef, Aydın Doğan'ı ikna edip, kendi çizgilerine çekmek. Baskılara iyi direnmiş Aydın Bey. Ama, belki de kendisi fark etmeden gazetesini kullanıyorlar. Taraf'a saldırıyı ancak böyle yorumlayabilirim. Daha önce de, bazı konularda iyi imtihan vermedi bu gazete. Hem Ahmet Taner Kışlalı, hem de Necip Hablemitoğlu cinayetlerinin ilk değerlendirmesi "derin devletin" parmak izlerini gösteriyordu. Ama birkaç gün sonra Hürriyet, tam aksi istikamette yayın yaptı.
Taraf'tan Alper Görmüş gibi, ben de sormak istiyorum: "Kışlalı öldürülünce, 'Yine o meçhul fail' diye olayı değerlendiren Hürriyet, neden daha sonra faili meçhul cinayet izlenimini silecek şekilde haber yapmıştı? Hablemitoğlu cinayetinde, ilk gün 'Derin suikast' manşetini atmışken, niçin 5 gün sonra Kubilay ile Necip Hablemitoğlu'nu aynı çizgide göstermişti?"
Patrondan kaynaklansa, Milliyet veya Radikal de paralel yayın yaparlardı. Öyle olmadığına göre, demek Hürriyet, farklı mecralardan beslendiği için, aynı grubun diğer yayın organlarıyla ters düşüyor.