kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Hükûmet ve Askeri Şûra

HÜKUMET sözcüsü Cemil Çiçek, kapanma davasıyla Askeri Şûra'nın irtibatını soran gazetecileri "Senaryo yazmayın" diye haşladı. Eğer, böyle bir pazarlık yoksa, Anayasa Mahkemesi, AK Parti hakkında hükmünü vermeden önce, Başbakan Tayyip Erdoğan, İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı'na atanması kararını erkenden imzalar. Nitekim, tartışmaları sonlandırmak maksadıyla, Yaşar Büyükanıt, 30 Ağustos beklenmeden Genelkurmay Başkanlığı'na getirilmişti.
"Parti kapatılsa bile, karar Resmi Gazete'de yayınlanmadığı için, Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı sürer. Dolayısıyla Şûra etkilenmez" diyenler var.
Peki ya Tayyip Erdoğan istifa ederse? O zaman, hükûmet topyekûn düşüyor.
Buna mukabil, "İstifa etse bile, yeni hükûmet kurulana kadar işbaşındadır. Bu sebeble Şûra'ya tesir etmez" görüşü de ortaya atılıyor.
Öyle ama, ya Tayyip Erdoğan, "İstifa etmiş bir başbakanın, üstelik laiklik karşıtı diye suçlanırken, komuta kademesini belirlemesi doğru değil" derse ne olacak?
Kesin kanaatim şu ki, AK Parti'nin kapatılmasıyla, Askeri Şûra yakından irtibatlıdır. Bu irtibat ancak, Erdoğan'ın, İlker Başbuğ'u, Genelkurmay Başkanlığı'na, Anayasa Mahkemesi kararını beklemeden atamasıyla kesilebilir.