kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KORUMALARI İLE GELDİ ÖĞLEN AYRILDI... Dünkü duruşmaya katılan Fenerbahçe İkinci Başkanı ve Limak İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir (solda önde) korumalarıyla geldi. Özdemir ve beraberindekiler duruşmaya ara verilmesinin ardından Ankara Adalet Sarayı'ndan ayrıldı.

Özdemir'in yurtdışı yasağı kalktı, Peker rüşveti reddetti

Göksel ÇAĞLAV ANKARA
'Mavi Hat' davasında yargılanan Limak Başkanı Özdemir'in yurtdışı yasağı kaldırıldı. Sanık Erhan Peker ise rüşvet iddialarını "6 firmaya 6 milyon dolar versem iflas ederdim" diyerek yalanladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Özdemir'in yurtdışı yasağı kalktı, Peker rüşveti reddetti
Mavi Hat davasının tutuksuz yargılanan sanığı, Fenerbahçe 2. Başkanı ve Limak şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı. Nihat Özdemir gibi ifadesi alınan sanıkların duruşmalara katılma zorunluluğunu da kaldıran mahkeme, ilk kez duruşmaya katılan Erhan Peker'in ise tutuklanmasına karar verdi. Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ'taki ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan Mavi Hat davasının dünkü duruşmasına katılan Özdemir, operasyon ve davanın kendisini ve şirketini yıprattığını, yeni projeler yapma konusundaki şevklerini kırdığını söyledi. İddianamede hakkındaki iddiaların dayanaktan yoksun olduğunu kaydeden Özdemir, "Mağdurum" dedi.

BAKAN GÜLER'İ BİLGİLENDİRDİK
Tuz Gölü Su İsale Hattı ihalesine ilişkin iddiaları reddeden Özdemir, "İhalede en düşük üçüncü teklifi verdik. Ben veya Limak'ın herhangi bir yetkilisi, ihalenin verilmesi için hiçbir kişiye rüşvet vermedik ve kimseyle görüşmedik. En düşük birinci ve ikinci teklifleri veren şirketlerde sorun yaşanması nedeniyle, şirketimiz ön plana çıkmıştır'' dedi. Özdemir ihaledeki sorunları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e aktardıklarını da söyledi. Özdemir şunları söyledi: "Ortağım Sezai Bacaksız KKTC'deki bir resepsiyonda, Bakan Hilmi Güler'e, 'İhaleye fesat karıştığını ve bizim ihaleden çekileceğimizi' iletti. Bakan Güler daha sonra beni cep telefonumdan aradı. Bir süre sonra Sezai Bacaksız ve ben, Bakan Güler'in makamına giderek, kendisini bilgilendirdik. Daha sonra söz konusu ihale iptal edildi.'' Peker İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Peker ise herhangi bir firma yetkilisine "çıkma parası'' vermediğini söyledi ve "1'er milyon dolardan 6 firmaya toplam 6 milyon dolar vermem mümkün değil. Bu parayı verseydim iflas ederdim'' dedi. Peker, BOTAŞ ihalesinde ise 1 yılı geçmesine rağmen hak edişlerinin ödenmediğini, iddia edildiği gibi rüşvet vermiş olsaydı bu kadar gecikmenin söz konusu olmayacağını söyledi.

ERHAN PEKER'E TUTUKLAMA
Mahkeme duruşma sonunda Erhan Peker'in tutuklanmasına, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, savunması alınan tutuksuz sanıkların duruşmalardan vareste tutulmalarına ve yurtdışına çıkış yasaklarının kaldırılmasına karar verdi.