kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kampanyanın yüzü olan Pelin Batu, beğeniyle izleniyor.

SABAH'tan eğitime büyük destek

12.07.2008
Yeni promosyon kampanyasıyla eğitime destek sağlayacak olan SABAH, aynı zamanda büyük bir sosyal sorumluluk projesine de imza atıyor. 100 talihliye üç bin YTL'lik dershane bursu, katılan herkese 1200 sayfalık ÖSS veya KPSS kitabı verilecek olan kampanya dün başladı. Ancak kaçıranlar için dört gün boyunca SABAH'ta devam edecek..
Gazete promosyonları gerek Türkiye'de gerekse dünyanın birçok ülkesinde yıllardır yapılıyor. Gazeteler, yaptıkları promosyonlarla okuyucu sayılarını artırmayı ve mevcut gazete okurlarını düzenli okur haline getirmeyi amaçlıyor. Bu nedenle gazete promosyonları hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde dönem dönem farklılıklar göstererek devam ediyor. Son yıllarda promosyon çalışmaları eğitim ve kültür ürünleri üzerine yoğunlaşmış durumda. SABAH Gazetesi de eğitim ve kültür ürünlerine yönelik promosyonlarını 'SABAH Akademi' konseptiyle tek bir çatı altında toplamayı hedefliyor. Bu konsepti oluşturan Turkuvaz Prodüksiyon Tanıtım Genel Müdürü Sinan Köksal şunları söylüyor: "SABAH gazetesi olarak eğitim ve kültür konusunda uzun süredir çeşitli ürünler veriyoruz. Bunu yaparken de son olarak SABAH Akademi diye bir konsept oluşturmaya karar verdik. Bu konsept içinde verdiğimiz tüm kültür ve eğitim ürünlerini bir araya toplayalım ve sahiplenelim istiyoruz. İlk olarak yurtdışında İngilizce eğitim kampanyasıyla bu çalışmaya başladık. Bu hâlâ devam ediyor. Okurlarımız kuponlarını topluyor. Çekilişin ardından belirlenecek 100 kişi iki hafta süreyle otobüslerle Avrupa'yı dolaşacak. Otobüsle seyahat ederken başlarında İngilizce öğretmenleri olacak ve yolculuk sırasında katılımcılara İngilizce eğitim verilecek. Bu çok özel bir yöntem. Hayatın içinde yaşayarak İngilizce öğretiliyor. Türk insanının en önemli sorunu olan İngilizce bilip de konuşamamanın önüne geçen bir sistem bu." SABAH Akademi'nin ikinci önemli eğitim ve kültür aktivitesi ise 'SABAH'la Dershane Bursu'. Bu kampanya ile 59 kupon biriktirenler arasından seçilecek şanslı 100 kişi istedikleri dershaneye gidebilecek. Sinan Köksal bu kampanyayla ilgili şu bilgileri veriyor: "ÖSS ve KPSS'ye hazırlananlara yönelik 3 bin YTL'lik dershane bursu 100 kişiye verilecek. Kazananlar Türkiye'nin her yerinde istedikleri dershaneye gidebilecekler. Bu kampanyaya katılmak isteyenler 59 kupon biriktirecekler. Ondan sonra bize başvuracaklar. Başvuranlar arasından Milli Piyango İdaresi denetiminde yapılacak çekiliş sonucunda 100 talihli belirlenecek. Ve bu 100 kişinin 3 bin YTL'lik dershane ücreti SABAH gazetesi tarafından karşılanacak. Okurların dershane faturalarını getirmeleri yeterli. Dershaneye şu anda kayıt olmuş birisi de kampanyaya katılabilir. Milli Piyango ve noter önünde yapılacak çekiliş sonrasında bize başvuranların sadece dershane faturalarını getirmeleri yeterli olacak. Bu faturanın tutarı 3 bin YTL'nin altındaysa fatura tutarı kadar ödeme yapacağız. 3 bin YTL'nin üzerindeyse 3 bin YTL'lik kısmını ödeyeceğiz. Çekilişe sadece 18 yaşın üstündekiler katılabiliyor. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler, SABAH'ta yayınlanan kampanya tanıtımlarından detayları öğrenebilirler.

HER YERİNDE GEÇERLİ
Sabah Gazetesi Promosyon Müdürü Özlem Ülker, Dershane Bursu Kampanyası'nın asıl temel çıkış noktasını şöyle açıklıyor: "Bu projenin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk misyonu taşıması gerektiğini düşündük. Yapılan işin gerçekten işe yarar olması ve ses getirmesi bizim için önemliydi. Promosyonun temel amacı gazetenin satışına katkıda bulunmaktır. 10 bin-20 binlik bir satış artışını başka ürünlerle de yapabilirsiniz. Ama öyle bir promosyon yapalım ki, daha önce hiç denenmemiş ve topluma faydalı bir ürün olsun istedik. Projenin temel çıkış noktasını işte bu belirledi. Bu bursla Van'daki bir öğrenci de Kars'taki bir öğrenci de istedikleri dershaneye yazılıp devam edebilecek. SABAH bugüne kadar promosyonda hep öncü oldu. Bu misyonumuzu bu ve benzeri kampanyalarla da sürdürmek istiyoruz. Şimdiye kadar dershane bursu diye bir konsept hiç yapılmadı. Eminim bu kampanya sektördeki diğer gazetelere bir model teşkil edecek. Her zaman olduğu gibi SABAH gazetesi yolu açıyor. Takipçileri de peşinden geliyor ve sonuçta ortaya gerek eğitim, gerek kültür anlamında topluma faydalı bir proje çıkıyor." Sinan Köksal SABAH gazetesinin yaptığı kampanyalarla sosyal sorumluluk alanında önemli işlere imza attığını belirtiyor: "SABAH gazetesi sadece haber verme yönüyle değil promosyonlarıyla da toplumun kültürel ve eğitsel gelişimine de katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu kampanyanın öne çıkan yönü dershane bursu olması. Ayrıca Sınav Dergisi Dershanesi'nin hazırladığı 1200 sayfalık ÖSS veya KPSS'ye hazırlık kitaplarını da kampanyaya katılan herkese hediye olarak veriyoruz. Bundan sonra da SABAH gazetesinin kültür ve eğitimle ilgili vereceği ürünler, yapacağı aktivitelerin devam edeceğini belirten Sinan Köksal, kampanyayı sunan Pelin Batu'yla ilgili şunları söylüyor: "SABAH Akademi'nin yüzü Pelin Batu olacak. Çünkü kendisi eğitimli, kültürlü, Türkiye'nin genç yüzü. Tabii entelektüel seviyesi de yüksek bir kişi. Onu bu yüzden seçtik."
Haberin fotoğrafları