kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sema Bakır (solda) ve Melek Manisalı, sitelerine yakında 'çocuk' ve 'gezi' bölümleri de eklemeyi planlıyorlar.

Deneyimli ellerden bir İstanbul rehberi

Mirey MESAYYAH
12.07.2008
İstanbul'da yeni yerler keşfedip, ilginç etkinliklerden haberdar olmak isteyenler için Urbanlulu adlı yeni bir internet sitesi kuruldu. Aktif iki kadının hayata geçirdiği bu site, kültür-sanat ağırlıklı.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Deneyimli ellerden bir İstanbul rehberi
İstanbul'u ve İstanbul'da gezmeyi sevenlere seslenen 'Urbanlulu' adlı web sitesi, şehir yaşamına yeni bir soluk getiriyor. Melek Manisalı ve Sema Bakır'ın kurduğu Urbanlulu, şehirdeki tüm yenilikleri haftada üç gün üyeleriyle paylaşıyor. Avusturya Lisesi ve İstanbul Üniversitesi mezunu Manisalı ile Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan Bakır, İstanbul'a olan sevgilerini kurdukları bu sitede dile getiriyorlar. Modadan sinemaya, sergilerden restoranlara kadar her türlü haberi içeren sitenin şu ana kadar bine yakın üyesi oldu. Halkla ilişkiler alanında 15 senedir çalışan Manisalı, daha çok sitenin altyapısıyla ilgileniyor. Hiçbir sergiyi kaçırmayan, tüm film festivallerini takip eden ve koyu bir sanatsever olan Bakır ise tüm şehri gezerek yeni konular peşinde koşuyor. Sitede yer alan tüm haberler ise kişisel deneyimlere dayanıyor...

- 'Urbanlulu' fikri nasıl ortaya çıktı?
- Sema Bakır:
Bir yıl önce, böyle bir site için birikimimiz olduğunu düşünmüştüm. İstanbul'da doğup büyüdüm. Bu şehri çok iyi tanıyorum, insanların ihtiyaçlarını biliyorum ve geniş bir dost kitlem var. Bunları düşünerek bu siteyi kurma fikri doğdu. Kısacası; İstanbul'un bilinmeyen ya da unutulan yerlerini tekrar hatırlatabileceğimizi düşünerek yola çıktım. Ve 'Bu fikri nasıl hayata geçiririm?' diye düşünürken Melek ile konuşmaya başladım ve siteyi kurmaya birlikte karar verdik.

- Sitenin isim annesi kim?
- Melek Manisalı:
Bir şehri anlatmak için yola çıktığımızdan, şehri anımsatan bir kelime istiyorduk ve urban'ı (şehir) seçtik. Tabii sırf 'urban'ı yeterli bulmadık ve yanına lulu'yu ilave ettik. Lulu İngilizce yaşamayı, eğlenmeyi, hoş giyinmeyi seven kişiyi ifade ettiği için hedef kitlemizi çok iyi simgeleyeceğini düşündük. Lulu'yu ayrıca ileride bir marka haline getireceğimizi de düşünerek çok uygun bulduk.

- Urbanlulu'nun üye profili nedir?
- M.M:
Urbanlulu'yu kurarken ilk başta tamamen kendi arkadaş çevremizi düşünerek yola çıkmıştık. Daha sonra ise A, A+ ve B gruplarına hitap eden bir site olarak konumlandırdık.

- Hangi yaş grubuna hitap ediyor?
- M.M:
Geniş bir yelpazeye hitap ediyor. Gördüğümüz kadarıyla gençler de siteye ilgi duyuyor. Bu kapsamda siteyi daha da gençleştirmeyi düşünüyoruz.
- S.B: 28 yaş ve üstü diyebiliriz.

- Site tam olarak ne zaman kullanıma girdi ve kaç üyeniz oldu?
- M.M:
Site 15 nisan 2008'de hizmete girdi ve her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere üyelerimize üç yeni bülten yolluyoruz. Şu anda haftalık bültenimiz bin tane mail adresine yollanıyor. Bu rakam bizim için çok sevindirici.

- Sitede neler var?
- S.B:
Moda, yaşam, ev, bahçe, yemeiçme, güzellik-spor ve kültür bölümleri var. Siteye üye olmak ücretsiz. Sitede ayrıca bir arşiv bölümü de var, böylece her üye ilgi duyduğu konuları arşivleyebiliyor.

- Kültür bölümü tamamen sizden kaynaklanıyor diyebilir miyiz?
- S.B:
Gerçekten konserlere, sergilere gitmek, müze gezmek benim için her zaman keyif olmuştur. Zaten ikimiz de siteye beğendiğimiz şeyleri yansıtmak istiyoruz. Bize keyif veren şeyleri üyelerimizle paylaşmak istiyoruz. Beğenmediğimiz ya da uygun görmediğimiz şeyleri yazmıyoruz. Biz bir haber sitesi değiliz. Sadece görüp, denediğimiz şeyler üzerine yazı yazıyoruz.
- M.M: Yazalım diye, bizi çok arayan firmalar var. Mesela pasta konusunu yaparken birçok yerle görüştük ve hepsinin ürünlerini tek tek denedik ve sadece en beğendiğimiz firmayı yazdık. Tatmadan, görmeden veya gitmeden hiçbir şeyi yazmıyoruz.

- Siteye üye olanlardan mail alıyor musunuz?
- M.M:
Genelde siteyi beğenenler yazıyor bize ama çoğu zaman, 'Benim de şöyle bir ürünüm var,' ile bitiyor... Bir de çoğu arkadaşımız olduğu için bizi tebrik edenler, sayemizde yeni bir yer ya da ürün keşfettikleri için teşekkür mailleri atanlar oluyor. Mesela Naked'i yazdığımızda çok güzel tepkiler aldık. Sayemizde yeni bir mağaza öğrendiklerini yazdılar. Hatta bir üyemiz kızına bir düğün için kıyafet bulduğunu yazdı.
- S.B: Kimi mail de 'Siz kimsiniz, sizi tanımak istiyoruz,' diye geliyor. Gitmeyi düşündüğü ama bir türlü fırsat bulamadığı için gidemediği sergi veya konserlerin, bizde haberlerini okuyarak izlemeye karar verenler de oluyor.
Haberin fotoğrafları