kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En büyük hedefim iyi bir oyuncu olmak

MUSTAFA KIZIL
atv'nin yeni dizisi 'Elif'te rol alan manken Birkan Sokullu kısa zamanda genç kızların gözdesi haline geldi. İlk oyunculuk deneyimi olmasına rağmen olumlu tepkiler aldığını belirten Sokullu: "Amacım Türkiye'nin en iyi oyuncuları arasında yer almak" diyor..
atv'nin yeni dizilerinden 'Elif'te Keremcem'in şoförü Mustafa karakterini canlandıran Birkan Sokullu, dizi başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen genç kızların sevgilisi oldu. 23 yaşındaki yakışıklı oyuncuya internetteki forumlarda yoğun ilgi var. 'Elif'te ilk kez oyunculuğa soyunan Sokullu 5 yıldır mankenlik ve modellik yapıyor. 2003 yılında, 'Best Model Of Turkey'de derecesi de bulunan Sokullu, kariyerini oyunculuk üzerine kurmayı hedefliyor. Dolunay Soysert'ten oyunculuk üzerine dersler aldığını belirten Birkan Sokullu "Dizi başladığından beri çevremden çok olumlu tepkiler aldım. Bu benim özgüvenimi arttırdı. Ama elbette ki bu işte daha çok yeniyim ve mutlaka oyunculuğumu geliştirmek için eğitim alacağım" diyor.
* Biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? İstanbul'da doğdum, 23 yaşındayım... 10 yıllık profesyonel basketbol geçmişim var. Maltepe Üniversitesi Radyo TV Programcılığı Bölümü'nü bitirdim. 5 yıl önce Öner Evez ile tanıştıktan sonra profesyonel olarak modellik ve fotomodellik yapmaya başladım.
* Dizinin çekimleri nasıl gidiyor? Sete alışabildiniz mi? Dizide Musafa karakterini canlandırıyorum. Çekimler hem yorucu, hem keyifli geçiyor. Set ortamı benim için yeni, o yüzden de elimden geldiğince hızlı bir şekilde uyum sağlamaya çalışıyorum. Profesyonel ve eğlenceli bir ekibimiz var... Dizide beraber çalıştığım oyuncu arkadaşlarım konusunda da şanslıyım. Oyunculuğu çok seviyorum, o yüzden de bana her bu soru sorulduğunda, düşünmeden çok keyifli diyebiliyorum.
* Çevrenizden gelen tepkiler nasıl? Çevremden olumlu tepkiler alıyorum. Bu da benim için gurur verici. Bu, tabii ki hoşuma gidiyor, öz güvenimi arttırıyor. Ama elbette ki iyi bir oyuncu olmak için daha çok çalışmam gerektiğinin bilincindeyim.
* İlk oyunculuk deneyiminiz sanırım. Daha önce bir yerlerde görmüşmüydük sizi? Evet, bu benim ilk oyunculuk deneyimim. Daha önce model ve fotomodel olarak çalıştım. Bunun, oyunculuğa yeni başlamış biri için önemli bir avantaj sağladığını düşünüyorum. Kamera karşısında nasıl davranacağım konusunda daha iyi ve daha rahat olmamı sağlıyor.

HOCAM SOYSERT
* Oyunculuk eğitimi aldınız mı peki? Oyunculuk eğitimimi yaklaşık 2.5 aydır Dolunay Soysert'ten alıyorum. Dizideki oyuncu koçum da kendisi. Beni çok iyi yönlendiriyor. Hedefim oyunculuk okumak, bu konuda kendimi geliştirmek. Aslında, farkına vardım ki oyunculuk ile ilgili öğrendiğim her şeyle beraber önüme 3 yeni şey daha çıkıyor. Bu uzun bir yolculuk. Ben de kendimi eğitmeliyim.
* İnternetteki forumlarda sizinle ilgili çok güzel yazılar var. Özellikle genç kızlardan oluşan bir hayran kitlesi oluşmuş. Bu durum hoşunuza gidiyor mu? Hoşuma gitmiyor desem yalan olur. Bu kadar kısa bir süre içerisinde bu tepkileri görmek gerçekten de çok güzel.

MODELLİĞE DEVAM
* İsminiz Türkiye'nin en iyi gelecek vaat eden mankenlerinden biri olarak anılıyor. Mankenlik ileride de devam edecek mi peki? Daha önce de dediğim gibi 5 yıldır Öner Evez'in ajansında modellik yapıyorum. 2003 yılında yapılan Best Model Yarışması'nda derecem var. Tabii ki talep geldiği sürece modelliğim devam edecek çünkü bu işi de çok seviyorum.
* Gelecek planlarınızda neler var? Oyunculuğu seviyorum. Kendimi uzun süredir bunun için yetiştiriyorum. Dediğim gibi daha öğrenmem gereken çok şey var ve oyunculuk kariyerimde daha iyiye gitmek için çok çalışacağım. En iyi oyunculardan biri olarak anılmak isterim.
* Farklı hedefleriniz var mı peki? Şu anki hedeflerim yaptığım işle ilgili... İyi bir oyuncu olmak, yaptığım işlerde başarılı olmak... Bu yönde eğitimlerime de devam etmeyi planlıyorum. Başka bir amacım yok şu sıralar...