kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Okkır, AİHM'YE gidecek

ANKA
Yeni Haber
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tahliye edildikten sonra yaşamını yitiren Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, eşiyle ilgili mücadelede hep yalnız bırakıldığını söyleyerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidebileceğini açıkladı.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, bugün İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Adalet Bakanlığı, Türkiye Tabipler Birliği ve CHP yetkilileri ile görüştü. Görüşmelerin ardından CHP Genel Merkez'inin bahçesinde gazetecilere açıklamada bulunan Okkır, eşi ile ilgili mücadeleye yeni başlamadığını belirterek, bu mücadele sırasında yalnız bırakıldığını söyledi. Okkır, medya kuruluşlarının da eşi ölene kadar kendisine destek olmadığı savunarak, "Bu yalnızlığın başında hep basın geliyor. Eşim tahliye edildikten sonra birden basın üstüme geldi. O zaman nerdeydiniz, ben eşimi kaybetmeden sizler nerdeydiniz" şeklinde tepkisini dile getirdi.

ADALET BAKANI'NA OKKIR'DAN "RAPOR' TEPKİSİ

Adalet Bakanlığı'na da yüklenen Okkır, "Adalet Bakanı bugüne kadar bu konuyla ilgili bir şey söyledi mi? Sistemde bir tıkanıklık yaşandı, bunu kabul edin. Bir özür dileyin, ne yapabiliriz deyin, bugüne kadar bu yapılmadı. Bizim talebimiz budur" dedi. 8 Mayıs 2008 tarihli Bayrampaşa Cezaevi'nin bir raporu bulunduğunu belirten Okkır, söz konusu raporda "Tutuklu aspirinini alabilir F tipine gönderilebilir" ifadesinin yer aldığına dikkat çekti.

Sabriye Okkır, ortada 6-7 tane doktor raporu bulunduğunu kaydederek, "Bu raporların içerisinde sadece bir tanesi tutuklunun kuruma iade edilebileceği yönünde. Bu da Bayrampaşa Devlet Hastanesinin raporu. Birileri bir şekilde bu raporu yayınlamış, birileri buna talimat vermiş. Adalet Bakanı bu rapora ulaşıyor, diğerlerine ulaşamıyor mu?" dedi. Okkır, söz konusu rapora dayanılarak eşi Kuddusi Okkır'ın İstanbul'dan uzaklaştırıldığını savundu.

Sabriye Okkır, bugün İnsan Hakları Komisyonu'nda yaptığı görüşmede, umudunun kalmaması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurulacağını söylediğini ifade etti.