kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çocuk isteği, takıntı haline getirilmemeli

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
Hamile kalmak için ne kadar sık ilişkiye girdiğiniz değil, ne zaman girdiğiniz daha önemlidir. Eşinizin sperm kalitesi de gebelik oluşumuna etki eder..
Rahim ağzımdaki yarayı yaktırdım. Korunmadan her gün seks yapıyoruz ama çocuğumuz olmuyor. Kafama taktığım için mi bebeğim olmuyor? Esra U./İzmir

Çocuk sahibi olmak her çiftin istediği bir şeydir ancak bu isteği gereğinden fazla abartıp, takıntı haline getirmeniz doğru olmaz. Çünkü rahat ve huzurlu bir kadının hamile kalma şansı daha yüksektir. Hamile kalmak için ne kadar sık ilişkiye girdiğiniz değil, ne zaman girdiğiniz ve eşinizin spermlerinin kalitesi önemlidir.

MİSYONER POZİSYONU İDEAL
Ayrıca hamileliğin oluşması için spermlerin vajinaya uygun bir şekilde bırakılması da etkendir. Bunun için en uygun cinsel ilişki pozisyonu, erkeğin üstte kadının altta olduğu misyoner pozisyonudur. İlişkiden sonra kadın hemen ayağa kalkmamalı, bir süre yatıp dinlenmelidir. Adetin başladığı günü 1. gün, adet süresini 4 gün ve 28 günde bir adet görüldüğünü kabul edersek; 14'üncü günde yumurtlama beklenir. İşte bu dönem en fazla hamile kalma şansınızın olduğu zamandır. Yumurtlama tarihinde sapmalar olabileceği ve sperm ile yumurta hücresinin kadın vücudu içinde yaşama potansiyeli göz önüne alındığında 11 ve 22'nci günler arasında hamile kalma şansınız yüksektir.