kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Olimpiyatlar geliyor, haberiniz var mı?..

Bütün dünya eli kulağındaki olimpiyatları konuşuyor.. Siyasetçiler dahil.. Çin'de ya.. Tibet olayları yüzünden "Boykot" istendi, tutmadı. "Bush gitmesin" dendi, o da tutmadı.. Bush "Bu Çin halkına haksızlık olur bir.. İkincisi, olimpik ruh, Çin'le ilişkilerimizin gelişmesine yardımcı olabilir" diyerek açılışta orada olacağını resmen açıkladı.
Oysa Türk spor medyasında hâlâ olimpiyat yok.. Hâlâ ve hâlâ, adlarından başka büyük yerleri kalmamış üç kulübün palavra spor haberleri sütunları dolduruyor..
Oysa ilginç değil mi?..
Pekin'de heyecanla beklenen Usain Bolt-Tyson Gay mücadelesi belki de hiç olmayacak. Çünkü, Gay, Amerika 200 metre seçmelerinde düşünce takıma giremedi, sadece 100 koşacak.. Bolt ise "200 metre ile ilgileniyorum. Büyük olasılıkla 100 metreye girmeyeceğim" dedi.
Şimdi bu haberi ve ayrıntılarını merakla okumaz mısınız?..
Peki ya ikinci çocuğunu doğurmak için spora ikinci kez iki yıl ara veren Dara Torres'in tam 41 yaşında Amerika rekoru kırarak takıma girdiğini ve Pekin'de 50 metre serbest yüzeceğini..
Bu Dara'nın beşinci olimpiyatı olacak..
"Bu bana yeter demiyorum. Pekin'de madalya için yüzeceğim" diyor..
Bu Torres'in öyküsü, okuru heyecanlandırmaz mı?. Adam gibi yazarsan tabii..
Peki ya Türkiye'nin yeni bir Süreyya Ayhan'ı var. Onun 8 yıllık 800 Metre rekorunu geçen hafta tarihe gömen Merve Aydın.. Şu anda, Dünya Gençler Şampiyonası'nda madalya için yarışıyor.. "Kısa haberler"e bakın, 8-10 sayfalık spor bölümlerinde.. Talihliyseniz rastlayabilirsiniz..
Bu mudur?..
Spor gazeteciliği bu mudur?.
Utanıyorum!..