kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
S. Sarkisyan

Erivan'la futbol barışı

Ermenistan lideri Sarkisyan makalesinde, Cumhurbaşkanı Gül'ü Ermenistan-Türkiye maçına davet edip, "Bu maç sembolik başlangıç için bulunmaz fırsat. Sportif bağlarımız var" dedi..
İki ay önce göreve gelen Ermenistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Wall Street Journal gazetesine yazdığı makalede Türkiye ile "taptaze bir başlangıç" yapmaya hazır olduklarını belirtti. Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü 2010 Dünya Kupası elemeleri için 6 Eylül'de Ermenistan-Türkiye maçına davet ettiğini hatırlattı. "Ermenistan ve Türkiye halklarını da futbol sevgisi birleştiriyor" diyerek Gül'ü Ermenistan- Türkiye karşılaşmasına bu kez gazete aracılığıyla davet etti.

SEMBOLİK BAŞLANGIÇ
Sarkisyan şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı Gül'ü buradan maçı birlikte izlemek üzere Ermenistan'a davet ediyorum. Böylece ilişkilerimize yeni bir sembolik başlangıç yapmış olacağız. Sınırımız kapalı fakat halklarımızın paylaştığı kültürel, insani ve sportif bağlar var. Bu yüzden, sıradan Ermeni ve Türk vatandaşlarının böyle bir jesti memnuniyetle karşılayacağına ve sınır kapılarının açıldığı gün kutlamalar yapacağına gerçekten inanıyorum..."

TARİH KOMİSYONU
Sarkisyan, geçen hafta Kazakistan ziyareti sırasında da Gül'ü futbol karşılaşmasını izlemek üzere Erivan'a davet etmişti. Gül, bu daveti değerlendirdiklerini söylemişti. Erdoğan'ın Ermeni soykırımı iddialarının ortak tarih komisyonu tarafından araştırılması çağrısına da cevap veren Sarkisyan, ilişkilerin normalleşmesi halinde bunun gerçekleşebileceğini ifade etti. Sarkisyan, ilişkiler tesis edilmeden komisyonların elle tutulur bir sonuca ulaşamayacağını savundu. İlişkilerin normalleşmesi açılımının önünde sınırın her iki tarafında da siyasi engellerin bulunabileceğini belirtti.