kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En Önemli Basketini Kansere Attı!

HALUK YILDIRIM:
Türkiye, Haluk Yıldırım'ı Milli basketbolcularımızdan yani '12 Dev Adam'dan biri olarak tanıdı. 32 yaşında kansere yakalandı. 6 ay mücadele etti. Şu an 36 yaşında ve sporcu kimliğiyle hayatına devam ediyor. "Erken teşhis hayat kurtarıyor" diyen ünlü basketbolcu, 4 sene önce lenf kanserine yakalandı. 6 ay sahalardan uzak kalan Yıldırım, tam 4 ay kemoterapi tedavisi gördü. Milli basketbolcu, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

6 AY TEDAVİ GÖRDÜM

"Sporcu sakatlığı hakkında bilgim çoktu ancak kanser başka bir şey. Hastalandığım zaman iki yaşında bir oğlum vardı. Aileme durumumu anlatmam gerekiyordu. Her şeyden önce güçlü olmalıydım. Hastalığı yenen insanları gördükçe moralim düzeldi. Birinci hedefim kanseri yenmek, ikincisi ise sahalara dönmekti. Başta tereddütlerim oldu ancak doktorum Burhan Ferhanoğlu bana basketbola devam edebileceğimi söyledi. O gün, dünyalar benim olmuştu."

HİÇ VAZGEÇMEDİM!
Kanserle bir yarış içerisine girip, ona basket atan Yıldırım; önümüzdeki sezon Beşiktaş'ta oynayacak. Bugünlerde sağlığının keyfini ailesi ile tatilde çıkarıyor. Haluk Yıldırım, kanser hastalarına şöyle sesleniyor: "Sakın ümidinizi yitirmeyin. Benim gibi yoğun çalışan biri için bu hastalıkla mücadele etmek çok zordu ancak ben hiç vazgeçmedim. Kanserle savaştım ve onu tıpkı bir maçta potaya basket atar gibi yenmeyi başardım. Siz de mücadele edin ve bu maçı kazanın."