kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Potada Kanser Oldu Aile Skandalı Doğdu

KAAN DAĞDELEN:
Yıllarca Karşıyaka Spor Kulübü'nün elde ettiği başarılarda rol oynayan basketbolcu Kaan Dağdelen, 28 yaşında lenf kanserine yakalandı. Şu an 42 yaşında ve kendi işini kurmuş durumda.

İKİ YIL SAVAŞ VERDİ
Doktorların durumunu umutsuz vaka olarak yorumladığı Dağdelen, 1994 yılında amansız bir savaşa başladı. Türkiye'den sonra Amerika'da da tedavi gördü ve iki yıllık mücadelenin ardından kanseri yenmeyi başardı. Basketbol hayatına 13 yaşındayken Karşıyaka Spor Kulübü'nde başlayan Dağdelen, bu takıma 1986-87 sezonunda çifte kupa kazanan efsane kadrosunda yer aldı. 1.5 sene de Göztepe'de oynayan başarılı sporcu, hastalığı süresince spordan hiç kopmadığını söyledi ve o zor dönemi şu sözlerle anlattı:

DNA TESTİ YAPTIRDIK
"Tedavi için Amerika'ya gittim. Orada Irak'tan gelmiş Müslüman bir hoca bana baktı. Bir sene kemoterapi tedavisi gördüm. Eşim Beste'yle daha bir aylık evliyken, lenf kanseri olduğumu öğrenmiştim. Doktorlar kemoterapi tedavisi yüzünden çocuğumun olmayacağını söylemişlerdi. Oysa Beste hamileydi. Doktorlar inanamadı. Onlar inanmadığı için ben de korkuya kapıldım. DNA testi yaptırdık. Oğlum Sinan yüzde 99.9 benim çocuğum. Zaten şimdi görseniz benim kopyam. Eşim o dönemde çok kırıldı bana; ayrılmaya kalktı. Ama eminim bir doktor size, 'Senin çocuğun olmaz' dese, siz de aynını yapardınız! Şimdi oğlum 12 yaşında ve Dokuz Eylül Üniversitesi Junior takımında basket oynuyor. Basket attığını gördükçe sevinçten havalara uçuyorum."