kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pippa'nın annesinden Nobel talebi

Yeni Haber
''Pippa Bacca'' ismiyle tanınan ve çıktığı barış yolcuğunda, Gebze yakınlarında öldürülen İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino Di Marineo'nun annesi Elena Manzoni, Türkiye'den, Nobel Barış Ödülü için kızının teklif edilmesini talep etti.
Manzoni'yi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Futbol

Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın cenazesine katılmak üzere İstanbul'a gitmesi nedeniyle, Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, bakanlığın Opera binasında kabul etti. Genç, burada yaptığı konuşmada, barış elçisi olarak yola çıkan ''Pippa
Bacca'nın, ''başına gelen üzücü durumun, bundan sonra elim olayların yaşanmaması ve insanlığın daha iyi şeylerle uğraşmasına vesile olabileceğini'' söyledi.

Türk halkının olaya şiddetli tepki gösterdiğini hatırlatan Genç, ''Biz bütün dünya ülkelerini seviyoruz. Özellikle sınır ülkelerimizle çok iyi ilişkilerimiz var. Biz Akdeniz insanıyız, sıcakkanlı insanlarız. Böyle kötü olayların bundan sonra olmamasını diliyoruz. Devlet ve hükümet olarak da çok daha duyarlı davranacağımızın bilinmesini istiyoruz'' dedi.Genç, Manzoni'ye de ''olayın her yerde yaşanabileceğine'' dair sözleri ve durumu ''yüksek anlayışla'' karşılaması dolayısıyla teşekkür etti.

''TÜRK YARGISININ VERECEĞİ KARARA GÜVENİYORUZ''

Elena Manzoni de olay sonrasında, ''Türk polisinin gösterdiği başarıya'' teşekkür ederek, ''Bizim için anlaşılması, katlanılması çok zor olan bu elim hadiseden dolayı, Türk yargısının vereceği karara şu andan itibaren güveniyoruz. Böyle hadiseye sebep olan insanın da yasaların öngördüğü şekilde cezalandırılacağı kanaatindeyim'' dedi.

Sanatı ve yarım bıraktığı projelerini devam ettirerek, Pippa Bacca'yı ölümsüzleştirmek istediklerini belirten Manzoni, sanatçı anısına ''mobil müze'' oluşturacaklarını söyledi. Manzoni, sanatçının İtalya'da çalıştığı galeriden hareket edecek ve tüm dünyayı dolaşacak müzede, sanatçının tüm sanatsal çalışmalarının sergileneceğini anlattı. İtalyan sanatçının kurduğu derneği de yaşatmayı amaçladıklarını dile getiren Manzoni, Nobel Barış Ödülü için teklifleri ülkelerin vermesi dolayısıyla Türkiye'nin de Nobel için Pippa Bacca'yı teklif etmesini talep etti.

Manzoni, Türk basınına da teşekkür ederek, ''Türk basının gösterdiği ilgiyi, hassasiyeti İtalyan basını göstermedi'' dedi.Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç de Manzoni'nin Nobel Barış Ödülü konusundaki ricasını Bakan Günay'a ileteceğini söyledi.Genç, önceden haber verilmesi halinde, yurt içinde bakanlığın, yurt dışında da bakanlık müşavirliklerinin ''Mobil Müze''nin etkinliklerine katılabileceğini ve destek sağlayabileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Elena Manzoni, Pippa Bacca'nın eserlerinin yer aldığı ve kapağında sanatçının ölmeden önceki son resimlerinden birinin olduğu kitabı, Müsteşar Yardımcısı Genç'e hediye etti. Genç de Tanıtma Genel Müdürlüğünün kitabı çoğaltıp dağıtabileceğini söyledi.Toplantıda, Müsteşar Yardımcısı Vekili Özgür Özaslan ve Tanıtma Genel Müdür Vekili İbrahim Yazar da hazır bulundu.