kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Kandaki şeker cepten takip edilebilecek
ABD'de Georgetown Üniversitesi'nden bir grup bilimadamı, şeker hastalarında deriyi delmeden ölçüm yapabilecek bir teknik geliştirdi. Bant şeklindeki biosensör derinin altındaki dokularda bulunan glikoz yüklü sıvı ile ölçüm yapıyor. Gözenekten sıvının çıkmasının ardından, biosensör, küçük elektrotları ile glikoz miktarını okuyor. Bilgi, kablosuz olarak cep telefonuna ya da PDA (Kişisel Dijital Yardımcı) cihazına gönderilebiliyor.
AA

Rusya'yı 7.5 büyüklüğünde deprem salladı
Rusya'nın Uzak Doğu bölgesindeki Okhotsk denizinde, Richter ölçeğine göre 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Gözlem Merkezi, dün sabaha karşı yaşanan depremde can kaybı bildirilmediğini açıkladı. Japonya'da da Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkezi başkent Tokyo'nun yaklaşık 140 kilometre kuzeyi olan depremde can ya da mal kaybı olmadığı belirtildi.
AA

'Kokain' İngiltere'yi karıştırdı
ABD'den sonra İngiltere'de de satışa sunulan ve bir anda popüler hale gelen 'Cocaine' (kokain) adlı enerji içeceği ortalığı karıştırdı. Ulusal Tüketici Konseyi Başkanı Jeff Adler, Red Bull'un üç katı kafein içeren Cocaine'in hamile ve çocuklar için büyük bir risk oluşturduğunu kaydetti. Ancak ürünü satan Ocke Cokey firması, ürünlerinin sağlık ve hukuki açıdan hiçbir sakıncasının bulunmadığını savundu.
DIŞ HABERLER