kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÇİÇEK’İN DERDİ Çiçek, asparagas haberden çektiği sıkıntıyı anlattı.

'Flört fahişeliktir' haberi savunmada

ANKA
Sözlü savunmada asparagas haberlere dikkat çeken Çiçek, "17 yıl 'flört fahişeliktir' sözünü söylemediğimi açıklamak zorunda kaldım" dedi..
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP hakkında kapatma istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne açtığı davada sözlü savunma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in "flört fahişeliktir" sözlerini gündeme getirdiği öğrenildi. Yalçınkaya'nın delil olarak gösterdiği çok sayıda gazete ve TV haberlerinin asparagas olduğunu ve bunlara ilişkin tekzip yoluna gittiklerini vurgulayan Çiçek, başına gelen bir olayı Anayasa Mahkemesi üyelerine anlattı. 17 yıl önce ANAP'dayken verdiği bir röportajda kullanmadığı bir söz olan "flört fahişeliktir" cümlesini yıllarca temizleyemediğini belirten Çiçek, şunları anlattı:

4 YIL SONRA ÖZÜR
"1990'da Cumhuriyet gazetesinde görev yapan Hakan Aygün, benimle röportaj yaptı. Aileden sorumlu bakan olarak görev yapıyorum ve röportajda söylemediğim 'flört fahişeliktir' başlığıyla gazete manşet attı. Benim tekzibim gazetenin arka sayfalarında, belli belirsiz yayınlandı. 17 yıl boyunca geldiğim her görevde bu sözler hatırlatıldı. Dört yıl önce, Hakan Aygün beni aradı. Yaptığı asparagas haberden vicdan azabı duyduğunu söyledi ve beni programına çağırdı. Ben de, canlı yayınlanacak olan programda herkesin önünde benden özür dileyip, yaptığı asparagas haberi itiraf etmesi şartıyla yayına katıldım." Çiçek Aygün'ün açıklamasını şöyle aktardı: "Genç bir muhabir arkadaşım var. Ben yönlendirdim, Çiçek'le bir röportaj yapın, bak bunlar mukaddesatçı falan. Sayın Bakan da 'Ben flörtü tasvip etmiyorum. Bunlar evlendikten sonra olmalı' dedi. Ancak röportajın içinde 'Flört fahişeliktir' sözü yoktu. Bunun en iyi şahidi benim. O röportaj bir iki gün bekledikten sonra Cumhuriyet'in arka sayfasında yayınlandı, 'Flört fahişeliktir' denildi."