kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Serj Sarkisyan

Türkiye'ye ılımlı Ermeni başkana istifa baskısı

Ermeni iddialarını araştırmak için Türkiye'nin ortak komisyon fikrine sıcak bakan, "Sınırlar açılsın" diyen Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan muhalefeti sokağa döktü..
Şubat ayında oturduğu Ermenistan başbakanlığı koltuğundan cumhurbaşkanlığına getirilen Serj Sarkisyan'ın Türkiye ile olan ilişkileri düzeltme çabası muhalefeti sokağa döktü. Geçen hafta Rusya'nın başkenti Moskova'ya yaptığı bir ziyarette Türkiye'nin ısrarla üzerinde durduğu Ermeni iddialarını araştırmak için bilim adamları ve tarihçilerden oluşan ortak komisyon fikri için "Bu komisyona prensipte varım. Öncelikle 21'inci yüzyıla hiç yakışmayan sınırlar sorunumuzu çözelim. Sınırlarımızı karşılıklı açalım. İlişkileri güçlendirelim" dedi. Bu sözler üzerine, muhalefete bağlı 50 bin kişinin sokaklara döküldüğü iddia edildi. Muhalefet liderleri başkent Erivan'daki gösteride okudukları bildiride "Soykırımın tanınması çabalarımızı Türkiye ile komisyon fikrine sıcak bakarak köstekliyor" denildi.

SELEFİ MEYDANA İNDİ
İstifası istenen cumhurbaşkanı ayrıca cumhurbaşkanlığına geldiği seçimde hile yaparak tutuklattığı muhalif göstericilere hapishanelerde işkence yaptırmakla suçlanıyor. Gösterileri organize eden ise Sarkisyan'ın selefi eski cumhurbaşkanı Ter Petrosyan... Muhalif kanada geçen Petrosyan dünkü protestoda yaptığı konuşmasında "Ağustos ayından itibaren Sarkisyan'ı istifaya zorlamaya yönelik gösterileri başlatacağız" dedi. 1 Ağustos'ta Sarkisyan koltuğundaki 100'üncü günü değerlendireceği bir konuşma yapacak. Bir Ermeni gazetesi Petrosyan'ın eşi, gelini ve çocuklarının öldürülme tehlikesiyle ABD'ye kaçtığını yazdı.
Haberin fotoğrafları