kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kuddusi Okkır yaşamını yitirdi

Yeni Haber
''Ergenekon soruşturması'' kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen işadamı Kuddusi Okkır, tedavi gördüğü Edirne'deki Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Medikal Onkoloji Bölümünde öldü.

Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildikten sonra hastanede tedavi gören eşinin yaşam mücadelesini kaybettiğini söyledi.

Kuddusi Okkır'ın sabah saat 06.00 sıralarında öldüğünü belirten Sabriye Okkır, eşinin bir süreden bu yana kanser tedavisi gördüğünü bildirdi.

Okkır'ın cenazesi, Maltepe Merkez Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınan namaz ardından toprağa verilmek üzere Yalova'ya götürüldü.

Namaz öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kuddisi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, "Cezaevinde hastalandı. Tutuklu olmaktan kahroldu" dedi.
Bundan sonraki süreçte suçlu ya da suçsuz olduğunun anlaşılacağını söyleyen Okkır, "Ama eşim ne ile suçlandığını bilmeden hayatını kaybetti. Asıl süreç bundan sonra başlıyor" şeklinde konuştu. Sabriye Okkır, daha sonra bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

Maltepe Merkez Camii'nde Merkez Camii'nde ikindi namazının ardından Okkır'ın cenaze namazı kılındı. Cenazeye Kuddusi Okkır'ın annesi Şükriye Okkır, Okkır'ın Fransa'da yaşayan Oykun Okkır, eşi Sabriye Okkır'ın yanısıra yakınları katıldı. CHP Üsküdar teşkilatının da çelenk gönderdiği görüldü.

Kılınan cenaze namazının ardından tabut, yakınlarının alkışları eşliğinde cenaze aracına yerleştirildi. Okkır'ın, Yalova'nın Subaşı köyünde toprağa verileceği öğrenildi.