kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ADLİYEYE SABAH GETİRİLDİLER Emekli orgeneral Hurşit Tolon (solda) ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur (sağda) sabah saatlerinde adliyeye sevkedilirken, dün gece hakim karşısına çıkarıldı.

Paşalar tutuklandı

Veli SARIBOĞA/ Zülfikar Ali AYDIN/ Recai KÖMÜR /
Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan emekli orgeneraller Tolon ile Eruygur, "örgüt yöneticiliği" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gazeteci Balbay ile tümamiral Güven ise serbest bırakıldı..
Ergenekon Örgütü Soruşturması kapsamında 1 Temmuz günü İstanbul, Ankara, Trabzon ve Antalya'da gerçekleştirilen 6'ncı dalga operasyonunda gözaltına alınan emekli orgeneral Hurşit Tolon ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, örgüt yöneticiliği' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki emekli paşanın yanı sıra Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi de 'örgüt üyeliği' suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Gazeteci Mustafa Balbay, emekli tümamiral İlker Güven ve Neriman Aydın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Osman Gürbüz, Durmuş Ali Özoğlu ve Kemal Aydın tutuklandı. Böylece gözaltına alınan 21 kişiden 10'u tutuklanırken, 2'si savcılıktan olmak üzere 11 kişi de serbest bırakılmış oldu.



ALBAY TUTUKLU
Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınanlardan ilk olarak Barbaros Hayrettin Altıntaş tutuklanmıştı. Önceki günde Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, emekli albay Hasan Atilla Uğur, İbrahim Özcan ve USİAD Genel Sekreteri Birol Başaran 'Ergenekon terör örgütüne üye olmak', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek' ve 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek' suçlarından tutuklanıp Metris Cezaevi'ne gönderilmişti. 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Prof. Ercüment Ovalı ise hakkında yurtdışına çıkış kararı alınarak, 20 bin YTL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İLKER GÜVEN SERBEST
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde dün de hareketli saatler yaşandı. Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay, tümamiral İlker Güven, Durmuş Ali Özoğlu, Osman Gürbüz'ün savcılık sorguları önceki gece 03.15 sıralarında sona erdi. Balbay ve beraberindekiler tutuklanma talebiyle dün İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme Balbay'la, İlker Güven'i serbest bırakırken, Gürbüz, Özoğlu'nu tutukladı. Savcılık sorguları sırasında Maliye Müfettişi Kemal Aydın ve kız kardeşi Neriman Aydın ise sorguları sırasında fenalaştı. İki kardeş Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavilerinin ardından Kemal Aydın ve Neriman Aydın yeniden adliyeye getirildi. Mahkemeye çıkarılan Kemal Aydın tutuklanırken, Neriman Aydın serbest bırakıldı.

'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ'
Emekli orgeneral Hurşit Tolon ise emniyetteki sorgusunun ardından dün 09.00 sıralarında adliyeye getirildi. Önceki geceyi hastanede geçiren Şener Eruygur ise sabah 11.30'da adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından 23.00'te mahkemeye çıkarılan Tolon ve Eruygur, 'örgüt yöneticiliği' suçlamasıyla 02.00 sıralarında tutuklandı. Tolon ve Eruygur'un avukatları karara itiraz edeceklerini açıkladı. Tolon'un avukatı Özgür Meriç Turan "Tutuklama asla hüküm değildir. Müvekkilimin psikolojik durumu gayet iyi" diye konuştu.