kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dr. Erdal Kınacı’nın fotoğrafları fotomontaj çıktı.

Yol üstü genelevleri fotomontaj çıktı

Sadık GÜLEÇ HABER MERKEZİ
Fotoğraf sanatçısı Dr. Erdal Kınacı, engelli vatandaşlarla hayat kadınlarının fotoğraflarını fotomontajla birleştirdiği için tutuklandı..
Doktor ve fotoğraf sanatçısı Erdal Kınacı, "Hastaları kandırarak fotoğraf çekmek ve bunları fotomontajla birleştirmek" suçlamasıyla tutuklandı. Asıl mesleği doktorluk olan Kınacı, Mersin'e bağlı Anamur İlçesi Sağlık Grup Başkanlığı'nı yürütüyor. National Geographic dergisinin 2006'da düzenlediği yarışmada insan kategorisinde çektiği fotoğrafla dünya birincisi olan Kınacı'nın son çalışması "Yol Üstü Kerhaneleri" internette büyük ilgi gördü. Fotoğraflar haftalık dergilerle günlük gazetelerde yayımlandı. Ancak bu fotoğraflar Anamur'u karıştırdı.

'YANIMDA KADIN YOKTU'
6 kişinin şikâyetçi olduğunu, ancak mağdur sayısının daha fazla olduğunu söyleyen, mağdurlardan Muhammet Bulut'un avukatı, "Müvekkilim cilt kanseridir. Fotoğraf çekilirken yanında kadın olmadığını söylüyor. Fotoğrafları valiliğe vereceğini söyleyerek, 'cilt kanseri görünsün diye çıplak çekmemiz lazım' demiş" diye konuştu. Kınacı'nın avukatı ise "Müvekkilim daha önce haklarında şikâyetçi olduğu bazı kişilerin kendisine komplo kurduğunu anlattı" dedi.
Haberin fotoğrafları