kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kısırlık tarihe karışıyor

DIŞ HABERLER
Avustralyalı uzmanlar, 'hücre terapisi' yöntemiyle, erkeklerde kısırlığa çare bulduklarını açıkladı. Ancak yöntem sadece, sperm azlığında etkili oluyor..
Avustralyalı bilim adamları, geliştirdikleri yeni yöntemle kısır erkeklerin "baba olma" rüyasını gerçeğe dönüştürebileceklerini ileri sürdü. "Hücre terapisi" adı verilen yöntemle, spermlerin gelişiminde hayati öneme sahip testislerdeki hücreleri yenilemeyi başaran bilim adamlarının başındaki Dr. Sarah Meachem şu bilgileri verdi: "Fareler üzerinde yaptığımız deneylerde başarılı sonuçlar elde ettik. Seks hormonlarını baskı altına alınca, yani onların üretimini engelleyince, bu durumun testislerin içinde bulunan ve spermin gelişiminde etkili olan 'sertoli hücreleri' üzerinde geliştirici etkisi oluyor. Seks hormonlarının engellenmesi nedeniyle oluşan baskı yüzünden 'sertoli hücreleri' bölünüyor ve böylece ortaya yeni hücreler çıkıyor."

İNSANLARDA DENENMEDİ
Fareler üzerinde başarıyla denenen yöntemi insanlarda henüz test etmediklerini belirten Dr. Meachem, bu yöntemin daha çok sperm azlığından kaynaklanan kısırlıkta başarılı sonuç verdiğini kaydetti.