kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YÜZDE 100 BAŞARI SAĞLANDI... Kursa şu ana kadar katılan 60 kişide yüzde yüz oranında başarı sağlandığını anlatan yetkililer, kursiyerlerin en merak ettiği konuları ise, türbülans ve en güvenli koltuğun hangisi olduğu şeklinde sıralıyor.

Uçak fobisine karşı sanal uçuşla eğitim

Nurdeniz ERKEN HABER MERKEZİ
Uçak korkusu çekenlere yönelik THY'nin gerçekleştirdiği simülasyonlu eğitim sayesinde, özellikle işadamları ve yöneticiler fobilerini yeniyor..
Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde geçen yıl aralık ayında başlatılan "Uçuş Fobisini Yenme Kursu" yoğun talep görüyor. Her sınıfa 10 kişi kabul edebildiklerini belirten THY Eğitim Başkanlığı Program ve Bütçe Müdürü Erdal Gülmez yakında birden fazla sınıf açmak zorunda kalacaklarını söylüyor. Kabin elemanlarının eğitildiği özel simülatörde sanal uçuş yaparak korkularını yenenlerin büyük çoğunluğunu ise işadamları ve üst düzey yöneticiler oluşturuyor.

ARAŞTIRIP GELİYORLAR
Uçuş korkusu (aerofobi) nedeniyle uzak mesafelere seyahat edemeyen kursiyerlerin hepsinin konuyu araştırıp geldiğini belirten Gülmez, "Bazen öyle teknik sorular soruluyor ki şaşırıp kalıyoruz. En çok sorulan soru türbülans ve en güvenli koltuğun hangisi olduğu konusunda" diyor. Eğitimin ilk gününde teknik bilgiler veriliyor. İkinci gün simülatörde sanal bir uçuş gerçekleştirildiğini anlatan Erdal Gülmez, daha sonra kurs üyelerinin belirlediği bir tarih ve destinasyona tarifeli uçakla uçulduğunu dile getiriyor. Kursun ücreti ise

775 YTL.