kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Mc Carthy'cilik mi?

Bir iddiaya göre, hükûmet, "laik cumhuriyet sevdalılarını", Ergenekon perdesi altında tutukluyor. Böylece, kendisini engellemeye çalışan muhaliflerini tasfiye ediyor. Buna da 1950'lerdeki ABD referansıyla "Mc Carthy'cilik" diyorlar.
28 Şubat sürecinde, Mc Carthy'cilik örneklerine, muhafazakâr kesim şahit olmuş ve bu benzetmeyi sık sık dile getirmişti. Soğuk savaş döneminin ilk yıllarında, Amerika'da komünist yaftası yapıştırılarak birçok aydının suçlandığını, pek çoğunun da baskılardan kurtulmak için yurtdışına kaçtığını biliyoruz. 28 Şubat'ta "gizli niyet" okuyup, "Bunlar şeriat devletini kurmak istiyor" diye insanları fişleyenler, şimdi tutmuşlar, Ergenekon soruşturması dolayısıyla Mc Carthy'yi hatırlatıyorlar.
Demek darbe teşebbüsleri hayali; orada burada ortaya çıkan bombalar hayali; Tayyip Erdoğan ve arkadaşları bir savcıyı kafakola almışlar, laik cumhuriyet yanlılarını teker teker tasfiye ediyorlar!!! Üstelik, bu komploya, Batı dünyası da alkış tutuyor.
Yargıyı siyasallaştıran birileri var ama, bunu yapan mevcut iktidar değil, iktidar gücünü elinden bırakmak istemeyen bürokratik zihniyet. Telefon kayıtlarında ve ele geçen psikolojik harekât belgelerinde bu durum, tartışılamayacak kadar açık görünüyor.