kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erkeğin tek korunma yolu prezervatif değil

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
Erkekler prezervatif kullanmak yanlısı olmasa da 'kondom' onları cinsel ilişki ile geçen hastalık ve virüslerden korur. Bu yüzden tercih edilmesi gerekir..
Prezervatif harici erkeklerin korunabileceği yöntemler hakkındaki bilgi eksikliğimi giderirseniz sevinirim. Çünkü sadece eşimin hap kullanmasını istemiyorum. Prezervatif dışında ne yöntem varsa uygulayabilirim. Hüseyin Y./Mersin

Erkekler için prezervatif haricinde pek fazla doğum kontrol yöntemi bulunmamaktadır. Toplumumuzda erkekler tarafından uygulanan yöntemler; prezervatif, vazektomi, dışarı boşalma ve takvimdir. Dışarı boşalma ve takvim; yani sadece kadının hamile kalamayacağı günlerde cinsel ilişkide bulunma yöntemleri, doğum kontrolü için garantili yöntemler arasında kabul edilemez.

GERİ DÖNÜŞÜ ZORDUR
Vazektomi; erkeğin sperm hücrelerinin testislerde depolandıkları bölgelere geçişinin cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak engellenmesi işlemidir. Ancak bu yöntemin geri dönüşü çok zor olduğundan, genellikle çocuk sahibi olmuş ve başka çocuk istemeyen kişilere uygulanması doğru olur. Erkek için en ideal korunma yöntemi prezervatiftir. Üstelik prezervatif sadece bir doğum kontrol yöntemi değildir. Sizi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan da korur. Eğer evli değilseniz ya da sık partner değiştiriyorsanız ilişki sırasında mutlaka prezervatif kullanın.