kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye Avrupalı değil

Fransa lideri Sarkozy'den kapatma davası yorumu: "Olup bitenler, Türkiye'nin AB üyeliği perspektifinden uzaklaştırmıştır."..
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Elysee Sarayı'nda dün Brüksel'den gelen 60 gazeteciyle görüştü, dönem başkanlığına ilişkin soruları yazılmamak kaydıyla yanıtladı. Uluslararası ajanslar, Sarkozy'nın sözlerini önce "Elysee'nin üst düzey yetkilisi"nin ağzından duyururken, yapılan açıklamalar daha sonra "Sarkozy'nin ağzından" diye değiştirildi. İşte Avrupa'daki liderler içinde, kapatma davası konusunda en sert eleştiriyi yapan Fransa liderinin görüşmesinden notlar...

"DEMOKRATİK DEĞİL"
"Türkiye'de olup bitenler, Türkiye'nin AB üyeliği perspektifinden uzaklaştırıyor" diyen Sarkozy, "Siyasal İslami kökenleri olan AKP'nin kapatılması kararının Türkiye AB ilişkilerine ilişkin etkileri neler olabilir" sorusuna cevabı verdi: "İktidardaki partiyi yasaklamaya kalkışmak çok enteresan. Bunu Türkiye'nin Avrupa'ya kabul edilmesini isteyen herkes görmeli. seçimle iktidara gelmiş bir partiyi bir savcının girişimiyle gayri-meşru ilan ediliyor. Bu da Türkiye'nin demokratik ve Avrupalı olmadığını gösteriyor. Bizim haklılığımız görünüyor." "Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararı vermesi halinde, bu durumun Ankara'nın adaylığı açışından sonuçları neler olur" sorusuna da Sarkozy şu cevabı verdi: "Zaten karşıydık, yine karşıyız."