kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Deniz Dilek Kaşıkeman 20 günlük oldu. Tersanede ölen babası onu göremedi.

Tersane hem yetim hem yardıma muhtaç bıraktı

Ercan SARIKAYA SABAH
Tuzla'da 23 yaşındayken can veren babasının ölümünden 24 gün sonra 'yetim' olarak dünyaya gelen minik Deniz Dilek, dedesinin emekli maaşı ile hayat mücadelesi veriyor..
Ölümün kol gezdiği Tuzla tersanelerinde 98 kişi ihmaller zinciri sonucu öldü ve onlarca çocuk yetim kaldı. 20 günlük Deniz Dilek Kaşıkeman'ın babası Deniz Kaşıkeman ise daha 23 yaşındayken kayıtlara 96'ncı ölüm olarak geçti. Deniz Kaşıkeman, Alev ile 2007 Haziran'ında hayatını birleştirdi. 4 ay sonra tersanede montaj yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Eşi de hamileydi. Bir yandan çocuğunun dünyaya gelmesini bekliyor, bir yandan da tersanede çalışıyordu. Aylık 650 YTL ücret için çalışıyordu. Kız çocuğu sahibi olacağını öğrenince de ismini "Dileğimiz yerine geldi" diyerek Dilek koydu. 44 gün önce Tuzla Selah Tersanesi'nde 3 tonluk bir sacın üzerine düşmesi sonucu Kaşıkeman hayatını kaybetti. Minik Deniz ise babasının son nefesini verdiği Dr. Lütfi Kırdar Kartal Devlet Hastanesi'nde ölümünden 24 gün sonra dünyaya geldi. Bugün 20 günlük olan minik bebek hem yetim hem yardıma muhtaç bir şekilde hayata adım attı. İsmini ölmeden önce 'Dilek' koyan babasının isminin de verildiği bebeğe emekli dede ve babaannesi sahip çıktı.

YETMİYOR
Ancak emekli dedenin maaşı minik Deniz'in bez masrafına bile yetmiyor. Genç yaşta bebeği ile zorlu bir hayat mücadelesine başlayan acılı anne Alev Kaşıkeman ise kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Acılı aile eşinin iş kazası sonucu ölümü nedeniyle bağlanacak aylığı bekliyor. Ancak bağlanması 1 yılı buluyor.
Haberin fotoğrafları