kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Büyükanıt istedi dava erkene alındı

ANKA
Org. Büyükanıt, Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili yazı yazan Sağlar aleyhine açtığı davanın öne alınmasını istedi. Yeni tarih: 9 Temmuz..
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar aleyhine açtığı tazminat davasının erken tarihe alınmasını istedi. Org. Büyükanıt, geçen yıl İstanbul Dolmabahçe'de Başbakan Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme üzerine yazı yazan Sağlar hakkında 100 bin YTL'lik tazminat davası açmıştı. Org. Büyükanıt'ın avukatı tarafından yapılan başvuruda, "Davalıların eylemlerinin yarattığı infial, yargılamanın öncelikle ele alınması halinde gerek müvekkillerimin mağduriyetinin sonlanmasını ve gerekse kamuoyunda yaratılan belirsizliğin de kısmen dahi olsa giderilmesini sağlayabileceğinden duruşma gününün erken tarihe inhisar ettirilmesi" istendi. Mahkeme de duruşma günü olarak 9 Temmuz'u belirledi. Sağlar, Dolmabahçe görüşmesinde Büyükanıt'ın önüne eşinin yaptığı harcamalarla ilgili bir dosya konduğunu ileri sürmüştü.

SAĞLAR: NÜFUZ KULLANMA
Gelişme üzerine Fikri Sağlar şunları söyledi: "Büyükanıt, 30 Ağustos tarihinde emekli olacağı düşüncesi ile davanın başlayıp bitmesi istenmektedir. Genelkurmay Başkanlığı kullanılarak duruşma gününü erkene aldırma niyeti, makam nüfuzu ile davanın gidişatına da müdahale etme arzusunu hissettirmektedir."