kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Özel sektör için Ar-Ge iklimi geliştirilecek

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun 17. toplantısında alınan kararlarla ilgili bir genelge yayınladı. Başbakan Erdoğan yayınladığı genelgede, "2009-2011 yıllarında ihtiyaç duyulacak Ar-Ge ödeneklerinin ilgili kurum bütçelerine eklenmesine ve özel sektörün Ar-Ge faaliyetleri için gerekli iklimin geliştirilmesine devam edilmesine karar verilmiştir" dedi.

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun 17. toplantısı ile İlgili 2008/12 Sayılı Başbakanlık Genelgesi, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun (BTYK)16 Mayıs 2008 tarihinde yapılan 17. toplantısında, Kasım 2007 - Mayıs 2008 dönemindeki gelişmelerin gözden geçirildiği kaydedildi, Genelgede, söz konusu toplantıda önce alınan kararlardan birinin sonuçlandırıldığı bildirilirken, bir ek ve iki yeni karar alındığı açıklandı.

AR-GE PERSONELİ 5 YILDA 150 BİNE ULAŞACAK

Başbakan Erdoğan, 2007 Yılında Kamu Ar-Ge Fonlarının Kullanımında İzlenecek Politikalar adlı kararın sonuçlandırıldığını bildirirken, BTYK'nın on birinci toplantısında alınan 2005/3 numaralı Ulusal Bilim ve Teknoloji Sistemi Performans Göstergeleri adlı karara ilişkin gelişmelerin gözden geçirilerek ek karar alındığını söyledi. Erdoğan, ek karara göre 2013 yılına kadar Gayrı Safı Yurt İçi Ar-Ge Harcamalarının Gayrı Safi Yurt İçi Hasılanın yüzde 2'sine ulaşması ve TZE Ar-Ge personeli sayısının 150 bine ulaşmasının hedeflendiğini bildirdi.

ÖZEL SEKTÖR İÇİN "İKLİM GELİŞTİRMEYE" DEVAM EDİLECEK

BTYK'nın 17. toplantısında alınan iki yeni kararı açıklayan Erdoğan, "Ar-Ge harcamalarının GSYİH içindeki payının 2013 yılı itibariyle yüzde 2'ye çıkartılması hedefine ulaşabilmek için 2009-2011 yıllarında ihtiyaç duyulacak Ar-Ge ödeneklerinin ilgili kurum bütçelerine eklenmesine ve özel sektörün Ar-Ge faaliyetleri için gerekli iklimin geliştirilmesine devam edilmesine karar verildi" açıklamasında bulundu.

(ANKA)