kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alevi derneklerinden Baykal'a: Danimarka Başbakanı'ndan farkın ne?

Yeni Haber
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hz. Muhammed (SAV) ve hac ibadetiyle ilgili sözlerine tepkiler devam ediyor. Kırıkkale Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Yakut, Sav'ın açıklamalarına sessiz kalan Baykal'a tepki göstererek, "İslam dinine hakaret eden Danimarkalı yayın organları hakkında hiçbir işlem yapmayan ve bunu da fikir özgürlüğü olarak değerlendirdiğini söyleyen Danimarka Başbakanı'ndan ne farkınız var?" sorusunu yöneltti.

Kırıkkale Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Yakut ve Hasandede Türkmen ve Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, düzenledikleri basın toplantısında Sav'ın açıklamalarını ve açıklamalara sessiz kalan Baykal'ı eleştirdiler.

Kırıkkale Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Yakut, devletin kuruluşundaki temel değerlerin aynı zamanda milletinde de ortak manevi değerleri olduğunu belirterek, bütün dünyada ülke yönetimine talip olan siyasi organlar ve onların temsilcilerinin, devleti meydana getiren halkın milli, kültürel ve manevi değerlerine yönelik saygı göstererek, o değerleri koruyarak ülke yönetimine talip olduklarını ifade etti. Bu teamülün, bu içtihadın aksine hareket edenlerin halk tarafından kabullenmeyeceklerini işaret eden Yakut, konuşmasına şöyle devam etti: "Halkından kopuk, halkının maneviyatını kabullenmemiş, özümsemiş olması nedeniyle bu yönde hiçbir politika geliştirmemiş, geliştirememiş olan CHP ve onun Genel Sekreteri Önder Sav bu eksiklerini başka programları ile telafi etmek dururken tam tersine inançlarımızla dalge geçerek, inançlarımızın bir nevi hakaret etmiştir. İslam'ın şartlarıyla alay eden, halkımızın inancının gereğini yapmak istemesiyle dalga geçerek halkımızı rencide eden CHP Genel Sekreteri Önder Savı Kırıkkale Dernekler Birliği Federasyonu olarak protesto ediyoruz."

Yakut, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise, Sav'ın inançlara saygısızlık yapmasına ses çıkarmadığına işaret ederek, "Bu daha vahimdir. Sükut ikrardır. Yani bu konuda sessiz kalmakla Baykal, Sav'ın görüşlerine katılmıştır. Bu durumda, İslam dinine hakaret eden Danimarkalı yayın organları hakkında hiçbir işlem yapmayan ve bunu da fikir özgürlüğü olarak değerlendirdiğini söyleyen Danimarka Başbakanı'ndan ve İslamiyeti rencide eden film yapan Hollandalı faşist parti liderinden CHP ve Genel Başkanı Baykal'ın ne farkı vardır?"

Hasandede Türkmen ve Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, "milletin inancı ve duygularıyla dalga geçen CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı esefle kınadıklarını" söyledi. Özdemir, Sav'ın açıklamaları konusunda sessiz kalmasını ve halktan özür dilememesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Baykal'ı protesto ettiklerini ifade etti.

Özdemir, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın Fethullan Gülen'le ilgili yaptığı açıklamaları da desteklediklerini söyledi. Özdemir, Fethullah Gülen'i çağdaş Ahmet Yesevi olarak gördüklerine işaret ederek, şöyle devam etti: "Yurt dışında onun teşviki ile açılan okullar hepimizin onur ve gurur kaynağı haline geldi. Bu okullarda Atatürk'ün hedef gösterdiği muassır medeniyete erişmek yolunda eğitim veriliyor. Dünyanın en ücra köşelerinde adını bile bilmediğimiz ülkeler Türk okulları var. Her renk, din ve dilde çocuklar Türkçemizi konuşuyorlar ve İstiklal Marşımızı söylüyorlar. Ulu önder Atatürkümüzün kim olduğunu öğreniyorlar. Bundan daha büyük ne mutluluk olabilir. Anadolu insanların yardımlarıyla kurulan bu okulları günlük siyasi tartışmaların içine çekmemek gerekir."

CİHAN