kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tom Casey

Bir uyarı da ABD'den geldi

Avrupa Birliği'nden sonra ABD Dışişleri Bakanlığı da AKP kapatma davası için uyardı: "Halkın iradesi göz önüne alınmalı"..
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AP Başkanı Hans Gert Pöttering'in, AK Parti'nin kapatılması halinde AB üyeliğinin tehlikeye girebileceği uyarılarından bir gün sonra ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'de Anayasa Mahkemesi'nin, AK Parti davasına ilişkin kararını verirken, halkın iradesini göz önüne almasını beklediklerini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, kapatma davasına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: "Türk makamlarının, bu konuyu sorumlu şekilde ele alabileceğine inanıyoruz. Türk demokrasisini güçlü şekilde destekliyoruz ve kesinlikle bu konuya bakan Türk mahkemelerinin kararını verirken halkın iradesini göz önüne almasını bekliyoruz."

KİM NE DEMİŞTİ?
AB cephesinden kapatma davası ile ilgili yapılan uyarılar şöyle olmuştu:

* AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso: İktidar partisinin yasaklanması; Türkiye ile AB arasında ciddi sıkıntılara yol açar.

* AP Başkanı Hans Gert Pöttering: AK Parti'nin kapatılması ve başbakanın siyaseten yasaklanması Türkiye'nin müzakerelere devam etmek istemediğini gösterir. Bizim tutumumuz da tamamen değişecektir.