kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Savcılar uyumayın!..

"DOĞAN Gurubu yöneticileri ocak 2004'te yaptıkları gibi darbe yapmaya hazırlananlarla masaya oturdu. O zaman anlaşamamışlardı. Bu kez mutabık kaldılar."
Bu müthiş, bu korkunç bir iddia..
Bu ülke medyasının yarısından fazlasını elinde tutan, Kanal D, Star gibi dev televizyonları, Hürriyet, Milliyet, Vatan, Radikal ve Posta gibi gazeteleri ve yığınla dergisi ve kitabıyla yazılı medyanın nerdeyse yüzde 70'ine sahip olan bir gurup, darbe yapmaya uğraşıyor.. 2004'ten beri..
Darbeciler kim mi?.. Her halde Veli Küçük değil.. Ya da Doğu Perinçek.. Enayi mi bunca gazeteci..
Doğan Gurubu askerin peşinden gideceği komutanlarla görüşmeler içinde olmalı, kesin.. Emekli asker ya da siville darbe mi olur?.
Şimdi böylesi müthiş bir iddianın üzerine gidecek bir Cumhuriyet Savcısı yok mu, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Doğan Gurubu-Darbeci ilişkilerini soruşturacak.. İddia ve ihbar sahiplerine "Gel arkadaş bildiklerini anlat" diyecek..
Bana "Dangalak" diyen zeki adamın müthiş yazısını tüylerim ürpererek okudum. Doğan Gurubu'nun, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını engellemeye çabalayarak işe başladığını yazıyor. "Her şeyi yaptılar, 'Şövalyelik yap, aday olma' bile dediler" diyor..
Yahu en büyük gerginlik Köşk'e sıkma baş çıkınca olmadı mı?. Darbeci Abdullah Gül'ü engellemeye mi kalkar, yoksa "İşte sıkmabaş Köşk'te" diye şıkır şıkır kına yakar?..
Gül Cumhurbaşkanı olmasa, Recep Tayyip Erdoğan, seçim gecesi konuşan o harika lider olarak devam etse, ipler hiç gerilir miydi. Bu ülkede darbeciyi geçin, hayalcisi kalır mıydı?.
Ötekilerin hepsi darbeci de.. "Radikal kararsızdı" diyor.. "Kâh darbeye omuz veriyor, kâh Ergenekon'dan ya da darbecilerden söz ederek, darbecileri köstekliyordu. Ama belli ki net bir uyarıyla Radikal'i de hizaya soktular."
Şimdi bunları yazan adamın karısı Radikal'de köşe yazarı.. Kadıncağızın durumunu tahmin edebiliyor musunuz?..
Rakip gazetede yazan kocasına, içerden bilgi sızdırıyor.. Yani kocasının yazdıkları, aslında birinci elden gelen, doğrulanmış haberler.. Millet öyle düşünmez mi?.
Gazeteciliği ne hale getirdiğimize bakar mısınız?.