kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Seçim fayda getirmez'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Deniz Baykal'a "Bahar havası" başlatma çağrısı yaptı. Bahçeli şu mesajları verdi:

ÖSS GARABETİ: Başbakan Erdoğan, önce dershane destekli eğitimden, dershane temelli eğitime kayışın nedenlerini Milli Eğitim Bakanı'ndan sormalıdır. Altı yıla yakındır başbakanlık koltuğunda oturan bir siyasetçinin bu durumun garabet olduğunu söylemesi, başlı başına bir garabettir.

İZLENME, DİNLENME, PAKSÜT: Kamu görevlilerinin özel hayatlarının ifşa edildiği, özel anlamlar çıkartılarak kuşkuların hâkim kılınmak istendiği bir ortamda en çok ihtiyacımız olan karşılıklı güven de yok olmak üzere. Türkiye tek başına iktidar iddiasındaki AKP'nin yönetim ve kontrolünden tamamen çıkmış, karanlık odaklar Türkiye gündemini belirlemeye başlamıştır.

SANDIKTAN KAÇMAYIZ AMA: Kapatılma davası sonuçlanana kadar Meclis'in tatile çıkarılmaması yönündeki AKP girişimi bir seçim hazırlığı olarak da yorumlanmalıdır. Rakiplerimizle sandıkta hesaplaşmaktan hiçbir zaman kaçmadığımız bilinen bir gerçektir. Ancak, henüz üzerinden bir yıl bile geçmeden tekrarlanması halinde yapılacak bir seçimin siyaseten ülkemize ne kazandıracağı veya neleri kaybettireceğinin tahlili mutlaka iyi yapılmalıdır.

BAHAR HAVASI: Bugünkü krizin iki mimarı olan AKP ve CHP'nin çatışma üzerine kurulmuş gerginlik stratejilerini gözden geçirmeleri ve rejim ve demokrasi ortak paydası üzerinde buluşacakları bir diyalog sürecini başlatmaları Türkiye'nin hayrınadır.

KADROLAŞMA UYARISI: 2002 yılından bu tarafa sürdürülen kadrolaşmanın sonucunda, bir yandan niteliksiz şahıslar devlet kadrolarına doldurulmuştur. Unutmayınız ki MHP bunları not etmiştir. Bahçeli gazetecilerin "Erdoğan ve Baykal'ın Türkiye'nin 20 Haziran'da yapacağı çeyrek final maçını birlikte izleyip, diyaloğu oradan başlatmalarının" doğru olup olmayacağı sorusu üzerine "Diyaloğu Meclis'te başlatmalı" dedi.