kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Google delillerinin anahtar kelimeleri

Ersan ATAR ANKARA
AK Parti hakındaki deliller internette, "sultan çiftliği", "Birinci + Ümmetçiyim", "kuran kursu yönetmeliği" gibi sözcükler verilerek aranmış..
AK Parti, hakkındaki kapatma davasını "Google davası" olarak tanımlamasına neden olan delillerin internette hangi anahtar sözcüklerle arandığı ortaya çıktı. Yargıtay Başsavcılığı'nın iddianamesinin eklerindeki bilgisayar çıktılarına göre, internette Google'un arama çubuğuna yazılan anahtar kelimeler şöyle:

* BİRİNCİ + ÜMMETÇİYİM: 6 Şubat 2008'de bu sözcüklerle yapılan arama sonunda, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci'nin "Ümmetçiyim, ben bir peygamberin ümmeti olabilirim" sözleri ve bu sözlere tepkileri içeren haber çıktı.

* HATİCE SULTANÇİFTLİĞİ: 7 Şubat 2008'de yapılan aramada Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan ve İstanbul'un Sultançiftliği İsmetpaşa mahallesindeki kaçak Kuran kurslarını konu alan haber çıktı. Haberde kaçak Kuran kursu ile ilgili "Hatice Hanım" olarak isimlendirilen bir kişi ile röportaja da yer verildi.

* BURASI DEVLET HASTANESİ: Bu arama sonucunda Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'nde her hafta cuma günü koridorda namaz kılındığını gösteren fotoğraflı habere ulaşıldı. Başsavcılık bu haberi, hastalara ibadet hakkı verilmesinin delili olarak dosyaya koydu.

* MESUDE ERGÜRBÜZ: Bu kelimelerle Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar'ın türbanlı öğretmene plaket verdiğini gösteren haber ekrana geldi. Öğretmenevi resepsiyonunda da Mesude Ergürsüz isimli bir türbanlı görevlinin bulunduğu haberde yer aldı.

* KURAN KURSU YÖNETMELİĞİ: 3 Ekim 2005'te yapılan arama sonunda ulaşılan yönetmelikte, gündüz çalışanlar için en az 10 kişinin müracaatı üzerine akşamları Kuran kursu verilebileceğine yönelik değişiklikler yapıldığı bilgisi yer aldı.