kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Başörtüsü üzerine kep giymek işe yaramadı
Şanlıurfa'daki Harran Üniversitesi'nin (HRÜ) mezuniyet töreninde türban krizi yaşandı. Cüppe giyip kep takan öğrencilerin yaptığı tören geçişine alınmayan türbanlı öğrenciler birbirilerine sarılarak gözyaşı döktü. HRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Karahan Kara, diploma töreni öncesinde dereceye giren başörtülü öğrencilerin yanına gelerek peruk takmaları halinde tören alanına alınabileceğini söyledi. Kara, peruk takmayanların diploma almaya çağrılmayacağını belirtti. Kara'nın bu teklifine ise sadece okul ikincisi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun olan Rabia Cihangir uydu. Başörtüsünün üzerine peruk takan Cihangir'e diplomasını HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu verdi.

Bizkaçkişiyiz üyeleri kaza yaptı: 2 ölü
İzmir'den, Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere Bursa'ya gelen "Bizkaçkişiyiz Derneği'' üyelerinin içinde bulunduğu minibüsün, şoför uyuyunca elektrik direğine ve refüj bariyerlerine çarptıktan sonra devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Yan yatmış halde yaklaşık 20 metre sürüklenen minibüste emekli polis memuru ve derneğin Torbalı İlçe Temsilciliği görevlisi Mehmet Yılmaz (51) ile Menderes ilçe yöneticilerinden Ali Kızıltaş (54) hayatını kaybetti. Bizkaçkişiyiz Platformu Kurucusu Tuncay Özkan, yaralıların durumlarının iyi olduğunu söyledi.

- Benim adım ne?
- Nimet Çubukkraker
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubuku Malatya'da 0-6 Yaş Sevgi Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti. Çocuklarla sohbet eden Çubukçu, yuvada kalan Ümran Kısak'a (5) "Benim adım ne" diye sordu, küçük çocuk hiç düşünmeden "Nimet Çubukkraker" cevabını verdi. Çubukçu "Benim evim dolusu çubuk krakerim var. O yüzden soyadım Çubukçu. Ümran gerçekten var mıdır evimde bu kadar çubuk kraker" diye karşılık verdi.

Eski DYP Genel Başkanı Ağar'ın torunu oldu
Eski Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın torunu oldu. Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar, geçen yıl 24 Şubat'ta AKP Çankaya Belediye Başkan adayı Çağlar Bozoğlu'nun kızkardeşi Badısabah Bozoğlu ile evlenmişti. Badısabah Ağar, dün Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Bebeğe Hasan Mehmet Ağar adı verildiği öğrenildi. Yurtdışında olduğu için torununu görmeye gelemeyen Mehmet Ağar'ın haberi alınca büyük sevinç yaşadığı öğrenildi. Barış SÖZAL
Haberin fotoğrafları