kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Anayasal denetim kayyumluk değildir'

ANKARA
MHP lideri Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin türban kararıyla toplumu böldüğünü ileri sürdü..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında şu mesajları verdi:

EK 17 ÇIKSAYDI BÖYLE OLMAZDI: AKP ve MHP arasındaki anlaşmaya rağmen, AKP yöneticileri Ek 17'nci madde değişikliği üzerinde anlaşmaya varılmış bir mutabakat metni yokmuş gibi davrandı. Ek 17 değişikliğiyle bu süreç sonuçlandırılabilseydi, işler bugünkü noktaya gelir miydi?

BÜYÜKANIT'A: Sorunlara çözüm bulunacak yer Yüce Meclis'tir. Sorunların çözümünde rehber ilke de, çözümsüzlüğü 'malumun ilanı' mantığıyla kabullenmek değil, toplum vicdanının kabul edeceği çözümleri 'makulün ilamı' haline getirebilmek basiretidir.

PARLAMENTO KAYYUMLUĞU: Anayasa değişikliklerini sadece şekil yönünden denetleyebileceği açık bir anayasa hükmüne bağlanmışken, bunun dışına çıkarak esasa girmesi, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararına siyasi nitelik kazandırmıştır. Anayasal denetim, parlamento kayyumluğu değildir.

AKP EZİK TUTUM SERGİLEDİ: AKP'nin ve Erdoğan'ın başörtüsü kararına tepkisi, cılız ve ürkek olmuş, konuyu TBMM'ye havale ederek kendi sorumluluğundan kurtulmayı amaçlayan ezik tutum sergilemiştir.

MECLİS GÖREV BAŞINDA: Kapatma davasının sonucu ne olursa olsun, TBMM görevinin başındadır.

KLONLAMA ÖNERİSİ: Bizim endişe ve telaşımız demokratik rejimin geleceğinin kurtarılmasıdır. MHP hiçbir zaman hiçbir partinin enkazı üzerinde geleceğini belirlemez.