kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mavi Jeans Yönetim Kurulu Başkanı Sait Akarlılar

'Çocuklar istedi' Mavi, Turkven ile ortaklık için masaya oturdu

ESEN EVRAN
Ortaklık için Turkven ile görüşmeye başlayan Sait Akarlılar, "Kurumsallaşma zamanı geldi, çocuklar da öyle istiyor" dedi..
12 yıl önce yarattığı Mavi Jeans'i 50 ülkede 4 bin satış noktasına ulaştıran Sait Akarlılar, liderliğini sürdürmek, büyümek ve kurumsallaşmak yolunda önemli bir karar aldı. Akarlılar, bu yolda, Türkiye ve çevre ülkelerinde 700 milyon dolarlık fon yöneten, Türkiye'nin ilk bağımsız girişim sermayesi şirketi Turkven ile görüşmelere başladı. Dün SABAH'a konuyla ilgili açıklama yapan Sait Akarlılar, "Bu karar ailece alındı, kurumsallaşmanın zamanı geldi. Çocuklar önerdi, biz de ilk adımı attık" dedi. Türkiye'de doğan ve bir 'dünya markası' olma yolunda hızla ilerleyen Mavi Jeans markasını 1991 yılında yaratan Sait Akarlılar, 12 yaşında Gedikpaşa'da çırak olarak başladığı iş hayatını, 20 yaşında kendi işini kurarak sürdürdü. Yurtdışına açılarak "Çok oluyoruz" reklamlarıyla jean'in anavatanı olan ABD'de önemli başarılar yakalayan, Türkiye'de de jean pazarının lideri konumuna gelen Mavi Jeans, 2007 yılında 194 milyon YTL ciro elde etti. Mavi Jeans Türkiye'de 127, yurtdışında 53 olan mağaza sayısını önümüzdeki 3 yıl içinde 250'ye çıkartmayı hedefliyor.

50 YAŞINDA FABRİKA KURDU
Bugün 68 yaşında olan Mavi Jeans'ın kurucusu Sait Akarlılar, bir dünya şirketi olma yolunda hızla ilerleyen Mavi'de sorumluluğun büyük bölümünü çocuklarına verdi. Akarlılar, geçtiğimiz yıllarda verdiği bir röportajda da kendisine 50 yaşından sonra fabrika kurma cesaretini çocuklarının verdiğini vurgulamıştı.