kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Katliamı lanetleme!..

KÖŞE yazarları da daldılar konuya balıklama.. Antalya'da köpek katliamı.. Kahrolsun belediyeler.. Kıyamet..
Tamam.. Tamam da, bu kıyameti koparanlar, olaya baktılar mı, derinlemesine.. Hadi ben bakıyorum ve bu Hakkı Ağabey'in deyimiyle Köşe Kadılarına soruyorum..
Siz olsaydınız ne yapardınız?..
2.5 yaşında bir bebeği köpek ısırıyor. Muayene.. Köpek kuduz.. Çevre derhal karantinaya alınıyor.. 5 bin 500 sokak köpeği var etrafta.. Bir kuduz köpek var ortada bebeği ısırmış. 5 bin 500 köpek de sokaklarınızda başıboş dolaşıyor.. Vaktiniz de yok, yörenizde yaşayan insanları kuduzdan, ölümlerin en fecisinden kurtarmak için.. Ne yapacaksanız en hızlı şekilde yapmak zorundasınız..
Ne yapardınız?..
Kıyamet koparanlardan biri, bir teki bana anlatsın, aynen köşeme koyacağım..
Belediye Başkanı sensin arkadaş.. Ne yapardın ha?.. Asıl soru başka..
5 bin 5500 sokak köpeği, Antalya'nın sadece bir beldesinde yaşıyor.. Ne demek bu?. Dünyanın hangi uygar ülkesinde, binlerce köpek sokaklarda başıboş dolaşıyor.. Bunu soran, sorgulayan var mı?. Kuduz olması şart mı?. Diyelim aşılandı.. İnsanlar, çocuklar başı boş ve çoğu zaman sürüyle dolaşan bu köpeklerden korkmaz mı?. Köpek başı boş dolaşır mı?.
O hayvan haklarının en dorukta olduğu ülkelerde, ev köpeklerinin bile sokakta tasmasız dolaşmasının cezası bizim paramızla kaç bin liradır bilir misiniz?.
Hayvanları koruyalım..
Peki ya insanları?..
Peki ya çocukları?.. Onlar 2.5 yaşında kudurup ölsünler mi?.
Şimdi bana da sövecekler gene ağız dolusu.. Sövsünler ama çözüm de önersinler..
2.5 yaşındaki çocuğu ısıran köpeğin kuduz çıktığı beldede 5 bin 500 sokak köpeği dolaşırken, siz yetkili olsanız ne yapardınız?.. Geçen her saniye bir insan canı için hayati önem taşırken.. Ne yapardınız anlatın da, ben de lanetleyeyim ora yetkililerini..