kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Kimler utansın!..

ÜSTADIMIZ Yusuf Ziya Ortaç'ın 78 yaşındaki kızı Asuman Ortaç'tan bir mektup aldım.. Okurken utandım. Şimdi benimle ilgili hoş bölümleri ayıklayarak yayınlıyorum. Yüzü kızaran olursa, gereğini yapsın, görelim..
"Sevgili Hıncal Uluç,
...başımızdan geçen bu çirkin olayı belki köşenize taşırsınız diye düşünmedim değil.
Torunuma söz verdim 'İyi not getir seni Roma'ya götüreceğim' diye. Kızım, torunum ve ben nisan ayı sonunda 4 gece 5 gün Kappa Turizm şirketiyle gitme kararı aldık. Uçağımız Pegasus, saat, 23.50, otelimiz Sheraton, üç nesil bir arada, belki benim son seyahatim kimbilir..
Çok mutluyuz. 30 Nisan'da Sabiha Gökçen'e gittik, uçak meğer 0.55 imiş..
Saat gece 1, 2, 3, 4 hâlâ uçak yok. Ben hem parkinson hem yüksek tansiyon hastasıyım, herkes isyanlarda. Sonunda bir yetkili geldi, 'Uçak bozulmuş sizi başka bir uçakla yollayacağız' dedi, saat 4.30, uçağa gidiyoruz, otobüsten indik ismi KAM Air olan, her tarafı dökülen bir uçak. Torunum ağlamaya başladı 'Ben bu uçağa binemem' diye, sonuçta 'Paranız yanar' denince biz ve bir karı koca dışında herkes mecburen o uçağa bindi, bize de eve dönmek düştü.
Kızım internette araştırmış, KAM Air Afganistan Havayolları'ymış, 2005'te düşmüş içinde Türkler de var.. Kappa Turizm'i aradık, 'Paranızı iade etmeyeceğiz' dediler.
Hıncal Beyefendi başınızı ağrıttığım için kusuruma bakmayın lütfen, ancak bu tip olaylar Türkiye'de pek çok vatandaşımızın başına gelebilir, dikkatli olsunlar bilmedikleri turlarla seyahat etmesinler.
İnsana verilen değer bu mu ülkemizde?. Yabancı bir ülkede tazminatımı almıştım eminim.
Üç kuşak size sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz."