kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Jeanin rakibi: Kanvas

ESRA ÇORUH
17.05.2008
Özellikle sıcak yaz günlerinde erkeklerin gardıroplarının vazgeçilmezi olan haki kanvas pantolonlar, jean pantolonun yerini alıyor. Hem spor de klasik giyimde kullanabileceğiniz doğru haki pantolonu bulmak için önerilerimize kulak verin

1- İşe giderken jean pantolon giyemiyorum ama kanvas pantolon giyebiliyorum. Acaba kanvas pantolon alırken nelere dikkat etmek gerekir? (Orhan G. - Ankara)

- Kanvas pantolonlar da jean pantolonlar gibi gardırobunuzda uzun süre kalacak parçalardan biridir. Sürekli yıkanacağını da düşünerek kaliteli pantolona para yatırmaya korkmayın. Öncelikle pantolonun materyaline, yani kumaş kalitesine bakın. En iyi kanvas haki pantolonlar, yüzde 100 koton olanlardır. Özellikle yaz günleri için ideal olan pamuklu kumaşların, yıkanmış gabardin ya da kalın poplin olanlarını tercih edebilirsiniz. Pantolonda dikkat etmeniz gerekenler; cepleri, boy uzunluğu ve fermuar ya da düğme bitimindeki kapaktır. Detay gibi görünseler de, bu detayları atlamayın. Paça boyunun, sürekli giydiğiniz ayakkabının topuk hizasında olmasına özen gösterin. Her ne kadar paça boyları erkekler için kısalıyor olsa da, yine de çorapların görünmesi hoş olmaz. Ceplerinde de dikkat etmeniz gereken, giydiğinizde açma yapmaması. Eğer açma yapıyorsa, esner diye düşünmeyin ve bir beden büyük olanı deneyin. Fermuar kapağına gelince, potluk yapmaması ve açık gibi durmamasına dikkat etmeniz gerekir.

2- Kanvas pantolonları biraz 'ciddileştirmek' mümkün mü? Yani jean gibi sürekli tişörtle giymek istemiyorum. Gömlekle de giyilebilir mi bilmiyorum. (Emre D. - İzmit)

- Kanvas pantolonları jean gibi görerek sadece spor bir kıyafet olarak değerlendirmeyin. Unutmayın, artık jean pantolonlarla bile smokin ceketi giyilerek davetlere gidilebiliyor. Kanvas pantolonunuzu da gömlekle giymenizde hiçbir sakınca yok. Özellikle yıkamalı poplin gömleklerle çok da şık duracaktır. Daha da ciddiyet katmak istiyorsanız, düz beyaz gömlekle giyebilir, üzerine de lacivert blazer ceket giyerek tamamlayabilirsiniz. Ciddiyetinizi ayakkabınızla da artırabilir; Oxford ayakkabılar ya da mokasenlerle tamamlayabilirsiniz.


3- Kanvas pantolonlar yaz için çok kullanışlı ancak şalvar gibi görünmesi de hoşuma gitmiyor. Doğru kalıptaki kanvas pantolonu nasıl anlayabilirim? (Güney Ç. - Adana)

- Kanvas pantolonunuzu da en sevdiğiniz favori jean pantolon gibi düşünün. Üzerinizdeyken kendinizi iyi hissetmeli, içinde rahat olmalı ve sanki sizin bir parçanızmış gibi hissetmelisiniz. Öncelikle pileli kanvas pantolonlardan kesinlikle uzak durum! Çünkü artık pile modası çok gerilerde kaldı. Pantolonunuzu seçerken en mükemmel kalıbı, çok fazla seçenek deneyerek bulabileceğinizi de unutmayın. Kalıbında dikkat etmeniz gereken, basen bölgesinin tam oturması. Ne dar ne de bol olmalı. Ayrıca artık paçaların eskisi gibi bol inmediğini de hatırlatalım. Eğer modaya uyum sağlamak istiyorsanız, paçaları dar inen modelleri tercih etmelisiniz.

4- 'Khakis' diye bilinen kanvas pantolonlar için en kullanışlı renk hangisi? Hem işte hem de hafta sonları giymek istiyorum ve önerilerinizi bekliyorum. (Hakan K. - İstanbul)

- 'Khakis' yani haki kanvas pantolonlar, özellikle Amerikalı erkeklerin vazgeçemediği bir klasik. Türkçeye haki olarak geçse de, renk olarak natürel taş ve kum tonlarını kapsıyor. Açıktan koyuya giden bu natürel tonlardan hepsi, hem işe hem de hafta sonu giymek için idealdir. Koyu tonlar, iş için daha uygun olacaktır.
Haberin fotoğrafları