kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gwen Stefani, kendi markasını yaratan ilk ünlülerden...

En yıldız markalar

Esra ÇORUH
17.05.2008
Stiline hayranlık duyduğumuz ünlüler kendi markalarını yaratmaya başlayınca bizim de onların stillerine sahip olmamız kolaylaştı. İşte en 'yıldız' markalar..
Dünyada ünlü isimlerin tasarıma soyunup kendi markalarını yaratmaları yeni bir şey değil. John Malkovich, 50 Cent, Pamela Anderson gibi isimler, kendi markalarını yarattı yaratmasına ama moda sektöründe yerlerini sabitleyemediler. Oysa Sarah Jessica Parker, Sienna Miller, Kate Moss, Victoria Beckham gibi 'stil' sahibi ünlülerin yarattıkları koleksiyonların başarısı tartışılamaz. Ne de olsa kendi tarzlarıyla da birçok kişiye örnek olan ünlü stil ikonları, hazırladıkları koleksiyonlara da kendi stillerinden birçok katıyorlar. Durum böyle olunca, giyim tarzlarına hayran olduğumuz ünlülerin tarzına uyan kıyafetlere sahip olabiliyoruz. Moda işine el atıp, bu işi ciddiye alarak başarılı olan bu oyuncu, şarkıcı ya da modellerden bazılarına göz attık...

Sarah Jessica Parker - BITTEN
Sex and The City'den tanıdığımız Sarah Jessica Parker, dizide her giydiğiyle olay oldu. Cesur tarzıyla çoğu zaman "Bunu onunla nasıl tamamladı!" diye düşündürmedi değil ama her giydiğini yakıştırdı. Sadece dizideki Carrie rolüyle değil, günlük hayatında da rahatına düşkün ama özgün kıyafetler giyen Sarah Jessica Parker, geçtiğimiz sene çıkardığı 'Bitten' markasıyla kendi tarzını yarattığı gibi çok uygun fiyata da şık olunabileceğini kanıtlıyor. Steve and Barry's mağaza zincirlerinde satılan Bitten'ın sloganı 'Moda lüks değildir, haktır'. Sarah Jessica Parker'ın son katıldığı davete kendi markasının elbisesini giymesi de, moda uğruna tonlarca para harcamadan da şık ve trendy olunabileceğinin kanıtı.

Kate Moss - KATE MOSS TOPSHOP
Geçen mayıs ayında Londra Topshop'da piyasaya çıktığı an izdiham yaratan Kate Moss Topshop koleksiyonuna hayran olmamak elde değil! Stil ikonu tabirini hak eden Kate Moss, her giydiğiyle gündüz ya da gece, her zaman çok hoş. Hiçbir şeyi zorlamadan taşıyan Kate Moss'a hayran olmamak da elde değil. İngiliz mağaza zinciri Topshop'la yaptığı anlaşmayla kendi tarzını seri üretime geçiren Moss, üçüncü sezonda da koleksiyonlarıyla ses getiriyor. Minik yelekleri, skinny pantolonları, çiçekli mini elbiseleriyle Kate Moss stili artık çok yakınımızda.

Victoria Beckham - DVB
Ünlü jean markası Rock and Republic için jean tasarlamaya başlayan Victoria Beckham, sonunda kendi markasını yaratmaya karar verdi ve kocası ile kendi isimlerinin baş harflerinden bir marka yarattı; DVB. Artık kendi jean koleksiyonunu hazırlayan Victoria Beckham, tarzını tasarımlarına da yansıtıyor. Aradığı jean modelini bulamadığı için kendi koleksiyonunu oluşturduğunu söyleyen ünlü yıldızın büyük güneş gözlüklerinden oluşan bir koleksiyonu da var.

Sienna ve Savannah Miller - TWENTY8TWELVE
Sienna Miller'ın tarzını beğenmeyen var mı acaba? Tüm kadınların hayranlık duyduğu başka bir isim de hiç kuşkusuz o. Kardeşi de moda tasarımcısı olunca, bu ikilinin başarılı olmaması için bir neden kalmıyor. Sienna Miller'ın giydiği kıyafetlerin benzerlerini, yarattıkları Twenty8Twelve markasının koleksiyonlarında bulabiliyorsunuz. Fırfırlı elbiseler, smokin ceketleri, dar jean pantolonlarla Sienna'nın avangard stilini yakalayabilirsiniz.

Mary-Kate ve Ashley Olsen - ROW
İkizler büyüdü ve tarzlarıyla fark yaratınca arkadaşları Danielle Sherman'la birlikte moda işine soyundular. Row markasıyla onların cool tarzını yakalamak mümkün. Sade tasarımlı kaşmir kazaklar, basic tişörtler, dar pantolonlarla kendileri gibi görünmek isteyenlere hitap ediyorlar.

Jennifer Lopez - SWEETFACE
Jennifer Lopez'in kadınsı tarzını beğeniyorsanız, markası Sweetface tam size göre. İlk önce yarattığı couture markası JustSweet'in başarısının ardından çıkardığı Sweetface markasıyla, stil sahibi, özgür, kendine güvenen kadınlara hitap ediyor. Tıpkı kendisi gibi...

Mandy Moore - MBLEM
Oyuncu ve şarkıcı Mandy Moore da modaya soyunan stil sahibi ünlülerden. Markası Mblem ile Kaliforniya tarzını yansıtıyor. Elbise, tunik, tişört ve bluzların ağırlıklı olduğu koleksiyonunda sade bir şıklık sunuyor.

Gwen Stefani - L.A.M.B
Kendi markasını yaratan ilk isimlerden Gwen Stefani, önceleri çantayla başlasa da markasını oldukça genişletti. Git gide artan bilinirliğiyle başarılı bir grafik çizen marka, tıpkı ünlü şarkıcının tarzı gibi çılgın, vurdumduymaz.
Haberin fotoğrafları