kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Athina Axioti ve Themis Bobolas birlikte oluşturdukları fikirleri tasarımlarına yansıtıyor.

Komşu ülkeden zamansız takılar

Esra ÇORUH
17.05.2008
Tanınmış bir Yunan mücevher markası, Mısır Apartmanı'ndaki bir mağazada satılmaya başlandı. Markanın tasarımcıları Athina Axioti ve Themis Bobolas çifti: "Sade bir kıyafetle istediğiniz kadar çok takı kullanabilirsiniz."..
- Öncelikle markanızı tanıyabilir miyiz, ne demek Apriati? Nasıl başladınız?
- Apriati 'gerçekten istemek' demek. Eski Yunanca'dan geliyor. Biz bir çift olarak, birbirimizin fikirlerini tamamlıyoruz. Ve bize özel, bizim hikâyemiz olan bir marka yaratmak istedik. 1997 yılında başladık. 1999 yılında Atina'daki tarihi bir bölgede ilk mağazamızı, ardından 2004 yılında Kolanaki'de ikinci mağazamızı açtık.

- Sizin markanızı diğer takı markalarından farklı kılan nedir?
- Şu anda çok örneği olsa da kordonu değerli metaller ve taşlarla kullanan ilk biziz. Takı tasarımına bir yenilik getirmiş olduk, bu da çok mutluluk verici. 'Casual lüks' dediğimiz koleksiyonumuzla karakterinizin üzerine çıkmayan bir takı koleksiyon yaratmış olduk.

- Bu koleksiyondan bahseder misiniz?
- Çoğu parçamız sadece bir adet üretiliyor, yani bir eşi daha yok. Pırlantayla porseleni, deniz kabuklarıyla yarı değerli taşı ya da ahşapla metali birlikte kullanabiliyoruz. Alışılmamış parçaları birlikte kullanmayı seviyoruz.

- Sadece kadınlar için mi takı tasarlıyorsunuz?
- Hayır. Kadınlar dışında bebekler, çocuklar, erkekler için de takı tasarımı yapıyoruz. Ayrıca kişiye özel takı tasarımı da yapıyoruz.

- Ne sıklıkla yeni koleksiyon oluşturuyorsunuz?
- Bizim için her yeni gün, yeni bir fikir demek. O yüzden koleksiyon oluşturmak için sezonu beklemiyoruz. Zaten markamızın mottosu da zamansız tasarımlar yaratmak.

- Takı tasarımında nelere dikkat ediyorsunuz? Kıyafet tasarımı kadar özgür olabiliyor musunuz?
- Aslında biz, kıyafet tasarımı yapanlara göre daha da özgür olabiliyoruz. Bir gün içinde yepyeni tasarımlar ortaya koyabiliyoruz. Zaman özgürlüğü de bizim daha da özgür düşünmemizi ve serbest olmamızı sağlıyor.

- Takı tasarımcılarından işin sırrını öğrenelim; aksesuar, gerçekten bir kıyafeti değiştirebilir mi?
- Biz kişisel olarak mücevherle uyumlu, sade tasarımları seviyoruz. Giyiminiz ne kadar sade olursa, ne kadar aksesuar takarsanız takın modern ve şık görünürsünüz. Ama taktığınız aksesuarın da çok bağırmaması lazım.

- Şu anda Apriati nerelerde satılıyor?
- Atina'daki iki mağazamız dışında şimdi Paris St. Germain'de bir mağaza açma hazırlığı içindeyiz. Ayrıca Londra'da Browns, Türkiye'de Midnight Express ve İtalya, Amerika, Japonya ve Kıbrıs'ta birçok galeri ve mağazalarda satılıyor.

- İstanbul'da neden Midnight Express ile çalışmayı tercih ettiniz?
- Çünkü Midnight Express'in konsepti markamızla uyum içinde.
Haberin fotoğrafları