kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"CHP ülkeyi kundakladı"

Yeni Haber
Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP'nin dinleme iddialarıyla ilgili CHP'ye eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "CHP ve Baykal sürrealist siyaseti bırakmalı. CHP hayal dünyasından artık çıkmalı. CHP neden yargıya başvurmadı? CHP yargıya başvurmak için 5 gün bekledi. Baykal bu iddiası için GAP Planı'nı açıklamamızı bekledi. CHP planlarak bilerek ülkenin iyimser gündemini kundaklamıştır" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP planlayarak, bilerek, isteyerek, taammüden ülkenin iyimser gündemini kundaklamıştır. Ortalığı karıştırıp sonra da bu ağır suçlamaların sorumluluğundan kaçamazsınız, kaçamayacaksınız'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ülkenin temel meselelerini ele alan yararlı bir toplantı yaptıklarını belirtti.

Toplantıda son 1 ayda meydana gelen iç ve dış politik konularla sosyal ve ekonomik politikalarını değerlendirdiklerini anlatan Erdoğan, yarın Kızılcahamam'da başlayacak istişare toplantısında partisinin milletvekilleriyle değerlendirmeleri sürdüreceklerini bildirdi. AK Parti olarak ülkeyi kalkındıracak, milletin yaşam standardını yükseltecek çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini anlatan Erdoğan, son 1 haftada yoğun bir program gerçekleştirdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, ülkenin ekonomik ve sosyal gelişiminde hayati önemi olan GAP, DAP ve KOP projelerinde büyük hamle başlattıklarını ifade ederek, ''Geri kalmış bölgelerin talihini değiştirecek işsizlik, göç ve terör gibi temel sorunlarımızda çok önemli iyileşmeler sağlayacak bu hamlenin takvimini ve kaynaklarını Diyarbakır'dan Türkiye ve dünyaya duyurma fırsatı buldum'' dedi.

''GÜNDEM SAPTIRMA ATAĞI''

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Biz ülkemizi kalkındıracak hizmetler için Diyarbakır'da, Osmaniye'de, İstanbulda toplu açılışlar gerçekleştirirken, bu kadar azimli, bu kadar kararlı mesai sarf ederken ne yazık ki ana muhalefet partisi CHP yapıcı eleştiriyle buna katkıda bulunmak yerine gündem saptırma atağına girmiştir. Biz hizmet hamleleri yapıyoruz onlar gündem saptırma ataklarını sürdürüyor. Milletimizin umutlarını kırmak, karamsarlığa sevk etmek, adeta güzel, iyimser ortamı zehirlemek için özel bir gayret içindeler. Bu kez de Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planımızın ülke genelinde meydana getirdiği olumlu havayı izan ve insafa sığmayacak iddialarla sabote etme gayretine girdiler. Bu ülkede iyi işler yapılsın, konuşulsun, tartışılsın istemiyorlar. Milletimizin gerçek meselelerini asıl gündemini konuşmaktan kaçan, onun yerine fantastik söylemlerle gündemi sürekli, fuzuli işgal altında tutan, gerçeküstücü sürrealist muhalefet anlayışıyla karşı karşıyayız.CHP ve sayın Baykal, gerçekler dünyasından kopuk sürrealist siyaseti artık bırakmalı, kendi hayal dünyalarında yaşamaktan kurtulmalıdır. Çünkü bu muhalefet anlayışı artık CHP'ye değil millete ve devlete de ciddi zararlar vermeye başlamıştır. Bunu milletimiz adına üzüntüyle karşılıyoruz.''

CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların yayımlanmasından 5 gün sonra Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduğunu dile getiren Erdoğan, ''Acaba bu gazeteyi 5 gün sonra mı okudu?'' diye sordu.

''GAP EYLEM PLANINI AÇIKLAMAMIZI BEKLEDİ''

''Kendi iddiasını ciddiye alan, kendisine karşı suç işlendiğini iddia eden birinin yapacağı iş bu mudur?'' diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu göstermelik, dostlar savcılıkta görsün davranışı mıdır? Konuyu ciddiyetle ele alıp hemen aynı gün Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmak yerine, sayın Baykal, GAP Eylem Planımızı açıklamamızı bekliyor. Bu arada iddianın muhatabı gazete ortadayken doğrudan partimizi, hükümetimizi, devletimizin güvenlik güçlerini itham eden çok ağır hatta akıl almaz suçlamalarda bulunuyor.

Böyle ağır ve ciddi meselede ana muhalefet partisinin ciddiyetten yoksun bu yaklaşımını nasıl izah edebiliriz? Bunun tek bir izahı var: Cumhuriyet Halk Partisi planlayarak, bilerek, isteyerek, taammüden ülkenin iyimser gündemini kundaklamıştır. Ortalığı ateşe verdikten sonra şimdi de nasıl kaçarımın hesabını yapıyor. Bu işten nasıl sıyrılacağını düşünüyor. O kadar kolay değil. Ortalığı karıştırıp sonra da bu ağır suçlamaların sorumluluğundan kaçamazsınız, kaçamayacaksınız. AK Parti olarak, hükümet olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Gerçekler mutlaka ortaya çıkarılacaktır.

CHP ve sayın Baykal; ya bu iddialarını ispatlayacak ya da bu iddiaların altında kalacaksın. Bundan önce de yaptın ve gensoru verme alışkanlığına kapıldın. Gensorunun da izzetiyle oynadın. Verdiğiniz gensoruda isnatta bulunduğunuz iş adamları sizi yalanlamaya başladı. Yalanladıkça batıyorsun. CHP için bu işten başka türlü kurtuluşun başka yolu yoktur, olmayacaktır. İspat edeceksin. Zira hukukta kaide müddei, iddiasını ispatla mükelleftir. AK Parti'ye, hükümetimize, devletimize suç isnadında bulunamazsın. Buna izin asla vermeyiz. Bu böyle bilinsin.

Milletimiz de bunu zaten böyle biliyor. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi deliğe girerlerse girsinler arkalarında olacağız. Çünkü biz gerçeklerin bir an önce ortaya çıkarılması için üzerimize düşen her şeyi ciddiyetle yapıyoruz, yapacağız. Biz hak, hukuk, özgürlük meselelerini ciddiye alıyoruz. Biz CHP gibi yapmayız, boş yaygara koparmayız.''


''BERABER ARAŞTIRALIM''

Erdoğan, Baykal'ın ''AK Parti'ye yönelik iftiralarını süratle yargıya taşıdıklarını'' bildirerek, AK Parti Meclis Grubunun da dün araştırma komisyonu kurulması için teklifte bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Buyurun, hala ses yok. Niye gelmiyorsun? Haydi buyur gel. Beraber araştıralım. Varsa bir bildiğin söyle, ortaya koy. Koyamayacaksın. Koyamadığın gibi de her geçen gün de batacaksın'' diye konuştu.

Konuyla ilgili hukuki ve idari yasal işlemlerin başlatıldığını anlatan Erdoğan, konunun tüm boyutlarıyla ve ciddiyetiyle üzerine gidildiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, ''Kimin yasa dışı dinleme iddialarını aydınlatmak, kimin örtbas etmek istediğini de böylece milletimiz ayan beyan görecek'' dedi.