kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Ne dediler?

Deniz Baykal: "Başbakan ne işe yarar kardeşim? Bu, devleti bölmek, parçalamaktır. Genel sekreterin odası devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendi ve dinci bir gazeteye servis yapıldı."
Önder Sav: "İktidar bilmelidir ki, gereken önlemleri almaması halinde, devlet içine yerleşmiş bu şebeke gelir bir gün onlara da şantaj yapar."
Zeki Sezer: "Toplum üzerinde psikolojik bir baskı ortamı da oluşturmaya çalışıyorlar. Son derece tehlikeli, demokrasiye uymayan bir davranış."
Güneri Civaoğlu: "George Orwell'in daha çok yıllar önce yazdığı gibi, 'büyük biraderin herkesi dinlediği, gözlediği, hiçbir özelin kalmadığı' alacakaranlık yıllar yaşanıyor sanki... Önder Sav'ın konuğu olan bir valiyle odasında yaptığı konuşma kaydının AKP'ye yakın bir gazeteye sızdırılması kuşkuları daha da köpürtüyor."
Ahmet Hakan: "CHP Genel Merkezi'nde genel sekreterin makam odasında ortam dinleyen, cüretkâr mı cüretkâr, tehlikeli mi tehlikeli bir odak! Hem de 'dinleme böceği' yerleştirmeden... Uzaktan ortam dinleme yöntemiyle... Yani fena halde profesyonelce..."
Güngör Mengi: "Bu dinlemeleri yapan AKP'nin Ergenekon'u ise, iktidar şunu bilmek zorundadır. Her iki hayaleti çözmek onun sorumluluğu altındadır. Araştırsın, suçluları bulsun, bir an önce yargılanmalarını sağlasın."
Oktay Ekşi: "İstismar edeceği veya kullanacağı konuşmaların ortaya çıkmasına imkân verdiği için bu durumdan hükûmetin şikâyeti yok. Hatta tüm bu yasadışı dinleme ve kaydetme eylemlerinin belki de arkasında bu hükûmet var."