kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kaba inşaatlar 350 bin $’dan satışa çıktı...Kaba inşaatların 350- 400 bin dolar civarından satıldığı projede, bitmiş villaların fiyatları ise 650- 700 bin dolar arasında bulunuyor. İçinde kullanılan malzemesine, manzarasına ve özelliklerine göre fiyatlar, 2 milyon dolara kadar çıkabiliyor.

Bin 830 villalık Tepekent'i üçlü kararname ile kurtardı

1995'te kurulan Tepekent'in plan değişiklikleriyle sekteye uğrayan inşası tamamlandı. Bin 830 villalık kentin bugünkü Kooperatifler Birliği Başkanı Bilek, tapuların dağıtılmaya başlandığını söyledi..
Mazisi 13 yıl önceye dayanan İstanbul Büyükçekmece'deki Tepekent projesinde sona yaklaşıldı. Türkiye'nin en büyük villa kent projesi olan Tepekent'te yaklaşık 750 üyeye tapusu verildi. Büyükçekmece Gölü Havzası'nda yer alan ve bin 830 villadan oluşan projede her villa 2 bin ile 5 bin metrekarelik arsalar üzerinde inşa ediliyor. Kooperatif örgütlenmesiyle yapılan ilk villa kent projesi olma özelliği de taşıyan Tepekent'te toplam 80 kooperatif bulunuyor. Üyelere ait olan bin 90 villa inşaatlarının tamamı yıl sonuna kadar tapusunu alacak. Aralarında CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, ünlülerin avukatı olarak tanınan Edip Önder, sanatçılar Şener Şen, Kenan Doğulu, Ozan Doğulu, Emre Saltık, Samime Sanay ve de Galatasaraylı futbolcular Hakan Şükür ile Sabri Sarıoğlu'nun da bulunduğu sakinleri ağırlayan Tepekent'te tam 44 farklı villa tipi inşa edilebiliyor. Projeyi 2003 yılında teslim alan Kooperatifler Birliği'nin bugünkü Başkanı Fevzi Bilek, yıllarca süregelen Hazine ile yaşanan plan sorununu dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın imzalarından oluşan üçlü kararnameyle nasıl aştıklarını anlattı.

* Tepekent'in öyküsünü bir de sizden dinleyelim
Tepekent, Büyükçekmece'de; Levent'e 55 kilometre. Büyükçekmece Gölü'nün Trakya'ya bakan kısmında. Bir kısmı da TEM'e cepheli. 6 milyon metrekarelik bir alan. Bu arsanın üzerinde toplam bin 830 adet, 2 bin- 5 bin metrekare arası parsellerin üzerine inşa edilen villa var. Türkiye'nin en büyük villa kenti Tepekent. Villaların yaklaşık kullanım alanları 400-450 metrekare arasında. Toplam 80 kooperatif in birleşip Kooperatifler Birliği'ni kurması sonucu oluşmuş proje. Sonra burası kamulaştırılarak bu birliğe tahsis edilmiş. Bir kısım villa da kamulaştırmada toprak sahiplerine ait. Şu anda kooperatifler birliğine ait olan arsaların tümünün üzerindeki inşaatlar bitmiş durumda. 1995'te projelendirilip kamulaştırması yapılmış projenin. Ancak bazı olumsuzluklar yaşanmış, krizler etkilemiş, yöneticilerin işi bilmemesinden bir tökezleme dönemi geçmiş. 2003'te biz birliğin başına geldik. İnşaatlar ve bütün altyapı çalışmaları durmuştu. Bazı problemleri çözdük. Müteahhitle sözleşme problemi ve maliye ile sorun vardı. Çünkü kamulaştırma bedelini bankaya yatırdıkları halde oluru çıkmadan dağıtmışlar. Bakanlık da dava açmış. Tepekent'in tam 37 davası vardı. Plan iptal edilmişti. Uzun süren görüşmeler sonucunda Maliye Bakanlığı'na buranın bedelini ödeyerek davaları geri çektirdik.